Konspirasjonsnettstedet InfoWars:

Søker om konkurs - igjen

For å skåne seg mot det pågående skolemassakre-søksmålet forsøker konspirasjonsnettstedet nok en gang konkurs.

ØKONOMISK SKVIS: Alex Jones og selskapene hans angripes av søksmål. Nå gjør han nytt forsøk på å unnslippe. Foto: Matt York/ AP / NTB
ØKONOMISK SKVIS: Alex Jones og selskapene hans angripes av søksmål. Nå gjør han nytt forsøk på å unnslippe. Foto: Matt York/ AP / NTB Vis mer
Publisert

I april søkte InfoWars, drevet av den svært kontroversielle figuren Alex Jones, om konkurs. Det kom i kjølvannet av en rekke søksmål knyttet til ville påstander om Sandy Hook-skolemassakren i 2012.

Jones ble funnet skyldig i ærekrenkelse i fjor etter å ha hevdet at skoleskytingen var en orkestrert forestilling fra amerikanske myndigheter for å stramme inn landets våpenlover. Han ble saksøkt av pårørende av de drepte barna.

Konspirasjonsnettstedet, i likhet med to andre selskaper eid av Jones, søkte om såkalt kapittel 11-beskyttelse i Sør-Texas. Det gjør virksomhetene i stand til å fortsette driften mens de jobber med en behandlingsplan, samt utsettelse av kommende sivile rettssaker.

På folkemunne kalles loven «konkursbeskyttelse».

Ny konkursbegjæring

Konkursbegjæringene ble imidlertid droppet da det ble klart at Jones ikke ville komme unna søksmålene og erstatningskrav.

I disse dager foregår en to uker lang rettssak i Texas om ærekrenkelsesanklagene. En separat rettssak finner sted i Connecticut i september.

Morselskapet til InfoWars, Free Speech Systems LLC, søkte fredag om «konkursbeskyttelse», skriver finansnettstedet Bloomberg. Denne gangen begrunnes konkursbegjæringen med dårlig økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer