Konspirasjonsnettstedet InfoWars:

Søker om konkurs

Ytre høyre-profilen Alex Jones er teppelagt med søksmål etter ville konspirasjonsteorier. Nå søker han konkurs.

KONTROVERSIELL: Radioprofil Alex Jones har kommet med en rekke konspiratoriske påstander. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB
KONTROVERSIELL: Radioprofil Alex Jones har kommet med en rekke konspiratoriske påstander. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kontroversielle nettstedet InfoWars, med ytre høyre-profilen Alex Jones som eier, har søkt om konkurs etter å ha mottatt en rekke søksmål.

Bloomberg skriver at tre av Jones' selskaper, inkludert InfoWars, har søkt om såkalt kapittel 11-beskyttelse i Sør-Texas, som gjør virksomhetene i stand til å fortsette mens de jobber med en behandlingsplan, samt utsettelse av kommende sivile rettssaker.

Loven kalles også «konkurs-beskyttelse».

Bloomberg skriver at de tre selskapene hver har forpliktelser på opp til 10 millioner dollar.

Mente skolemassakre var bløff

Jones og selskapene ble i fjor funnet skyldig i en ærekrenkelsessak etter å ha hevdet at Sandy Hook-skolemassakren i 2012 var en bløff.

Konspirasjonsteoretikerne hevdet at amerikanske myndigheter hadde orkestrert en forestilling for å stramme inn landets våpenlover.

- Sandy Hook er syntetisk. Fullstendig falskt med bruk av skuespillere. Jeg kunne ikke tro det med en gang. Jeg visste at de brukte skuespillere, men jeg trodde de drepte noen ekte barn, var blant det Jones sa i radioprogrammet InfoWars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.