Konkursbeskyttelse:

Søknaden er godkjent

Domstolen som behandler SAS' konkursbeskyttelsessøknad i USA, har godkjent søknaden. SAS får dermed beskyttelse og kan drive som vanlig under prosessen.

I RETTEN: Tirsdag søkte SAS om konkursbeskyttelse i USA. Torsdag var første dag i retten. Foto: Johan NILSSON / TT News Agency / AFP / NTB
I RETTEN: Tirsdag søkte SAS om konkursbeskyttelse i USA. Torsdag var første dag i retten. Foto: Johan NILSSON / TT News Agency / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka søkte ledelsen i SAS om konkursbeskyttelse i USA, såkalt chapter 11. Det er en juridisk prosess for finansiell omstrukturering under tilsyn av en amerikansk, føderal domstol.

Torsdag var første høring i saken, bekrefter kommunikasjonssjef Tonje Sund i SAS til Børsen.

- Det er en rettslig prosess så vi spekulerer ikke utfall, vi kommer til å rapportere løpende fra den prosessen, skriver Sund i en e-post.

Godkjent

Domstolen som behandler SAS' konkursbeskyttelsessøknad i USA, har godkjent søknaden, og SAS får dermed beskyttelse og kan drive som vanlig under prosessen, melder NTB.

Konsernsjef Anko Van der Werff i SAS sier i en pressemelding at domstolens godkjennelse bekrefter at selskapets virksomhet kan fortsette som vanlig under konkursbeskyttelsesprosessen.

- Vi kommer fortsatt til å gi våre kunder servicen de er vant med, samtidig som vi akselererer arbeidet med å gjennomføre viktige deler av vår omfattende endringsprosess SAS forward, sier han.

700 millioner

Ifølge rettsdokumentene vil kreditorene i denne første høringen be retten om tillatelse til å foreta visse handlinger på vegne av selskapet, i dette tilfellet SAS og flere av deres datterselskaper, som de mener er nødvendige for å opprettholde god forretningsdrift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer