Konkursbeskyttelse:

Søknaden er godkjent

Domstolen som behandler SAS' konkursbeskyttelsessøknad i USA, har godkjent søknaden. SAS får dermed beskyttelse og kan drive som vanlig under prosessen.

I RETTEN: Tirsdag søkte SAS om konkursbeskyttelse i USA. Torsdag var første dag i retten. Foto: Johan NILSSON / TT News Agency / AFP / NTB
I RETTEN: Tirsdag søkte SAS om konkursbeskyttelse i USA. Torsdag var første dag i retten. Foto: Johan NILSSON / TT News Agency / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka søkte ledelsen i SAS om konkursbeskyttelse i USA, såkalt chapter 11. Det er en juridisk prosess for finansiell omstrukturering under tilsyn av en amerikansk, føderal domstol.

Torsdag var første høring i saken, bekrefter kommunikasjonssjef Tonje Sund i SAS til Børsen.

- Det er en rettslig prosess så vi spekulerer ikke utfall, vi kommer til å rapportere løpende fra den prosessen, skriver Sund i en e-post.

Godkjent

Domstolen som behandler SAS' konkursbeskyttelsessøknad i USA, har godkjent søknaden, og SAS får dermed beskyttelse og kan drive som vanlig under prosessen, melder NTB.

Konsernsjef Anko Van der Werff i SAS sier i en pressemelding at domstolens godkjennelse bekrefter at selskapets virksomhet kan fortsette som vanlig under konkursbeskyttelsesprosessen.

- Vi kommer fortsatt til å gi våre kunder servicen de er vant med, samtidig som vi akselererer arbeidet med å gjennomføre viktige deler av vår omfattende endringsprosess SAS forward, sier han.

700 millioner

Ifølge rettsdokumentene vil kreditorene i denne første høringen be retten om tillatelse til å foreta visse handlinger på vegne av selskapet, i dette tilfellet SAS og flere av deres datterselskaper, som de mener er nødvendige for å opprettholde god forretningsdrift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.