Søkt om konkursbeskyttelse

Bransons romselskap har søkt om konkursbeskyttelse.

Foto: Christopher Smith / Invision / NTB
Foto: Christopher Smith / Invision / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RETTELSE: I første utgaven av denne saken skrev NTB at Virgin Orbit Holdings har begjært seg konkurs. Beskrivelsen av prosessen er nå endret fra konkurs til konkursbeskyttelse. Dette ble endret 10.37.

Virgin Orbit Holdings, satellittselskapet til milliardæren Richard Branson, har søkt om konkursbeskyttelse.

Selskapet leverte søknaden om beskyttelse under den såkalte chapter 11-bestemmelsen til en domstol i delstaten Delaware i USA tirsdag.

Virgin Orbit Holdings-direktør Dan Hart sier de nå håper et oppkjøp kan redde selskapet. Reuters skrev i mars at en forretningsmann fra Texas ønsket å investere 200 millioner dollar i selskapet, men at det ikke ble noe av.

Bakgrunnen for søknaden om konkursbeskyttelse er at Virgin Orbit Holdings ikke klarte å sikre langsiktig finansiering etter en feilslått satellittoppskytning i januar i år.

I søknaden blir det oppgitt at romselskapet har verdier tilsvarende 243 millioner dollar og en gjeld på 153,5 millioner dollar. Det tilsvarende henholdsvis 2,5 og 1,55 milliarder norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.