Solberg: Bra for motivasjonen

Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer toppbyråkratene som deltok på Nicolai Tangens eliteseminar med at slike arrangementer er bra for motivasjonen.

ELITEFORSVAR: Å delta på seminar som det Nicolai Tangen arrangerte i USA i november i fjor kan være bra for motivasjonen for toppbyråkrater, ifølge statsminister Erna Solberg. Foto: Jeff Gilbert/Shutterstock
ELITEFORSVAR: Å delta på seminar som det Nicolai Tangen arrangerte i USA i november i fjor kan være bra for motivasjonen for toppbyråkrater, ifølge statsminister Erna Solberg. Foto: Jeff Gilbert/Shutterstock Vis mer
Publisert

Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, FN-ambassadør Mona Juul, avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad og daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen var blant deltakerne som helt eller delvis lot seg spandere på da Nicolai Tangen inviterte til et tre dager langt seminar i Philadelphia i fjor høst.

I etterkant har flere av dem beklaget og gjort det klart at regningene skal betales av arbeidsgiveren.

Nå forsvarer statsministeren deltakelsen.

«Et motivert, effektivt og framtidsrettet embetsverk forutsetter at en vedlikeholder og videreutvikler sin faglige kompetanse, blant annet gjennom deltakelse på relevante arrangementer, kurs, seminarer og lignende,» skriver Solberg i et svar til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Svaret kommer etter at Vedum i et brev viste til det mye omtalte Tangen-seminaret, og spurte Solberg om det er greit at statens embetsmenn deltar på og mottar goder som er inkludert i et slikt arrangement.

Helt feil signal

- Det er litt overraskende at hun velger å argumentere for seminaret. Jeg skjønner jo at det er gøy å bli påspandert god mat, drikke, fly med sengeplass og konsert med Sting. Men jeg syns likevel at satsministeren sender et helt feil signal når hun sier at dette er bra for motivasjonen til statlige embetsmenn, sier Vedum til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer