Solberg og Sanner varsler corona-pressekonferanse

Finansministeren og statsministeren skal tirsdag holde en pressekonferanse med regjeringens vurdering av de økonomiske konsekvensene av coronaviruset.

Finansminister Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg (H) møter tirsdag pressen for å gi regjeringens vurdering av de økonomiske konsekvensene av koronautbruddet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg (H) møter tirsdag pressen for å gi regjeringens vurdering av de økonomiske konsekvensene av koronautbruddet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderingen vil bli lagt fram på en pressekonferanse tirsdag etter at helseminister Bent Høie (H) har redegjort i Stortinget om norske helsemyndigheters tiltak for å møte virusutbruddet.

– Statsministeren og jeg vil kalle inn til en pressekonferanse i etterkant hvor vi gir regjeringens foreløpige vurdering av de økonomiske konsekvensene av coronaviruset, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en uttalelse til NTB.

Han sier videre at regjeringen nå jobber på høygir, at de er i tett kontakt med banker og næringslivet, og at regjeringen særlig følger med på reiselivsnæringen, industrien og andre utsatte næringer.

– Vi vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet, og i hvilket tempo disse eventuelt skal innfases, sier finansministeren.

Mandag har det vært et markant fall i oljeprisen og på Oslo Børs.

– Vi har opplevd slike fall før og har erfaring med hvordan vi bør håndtere det. I første omgang må vi se om oljeprisen blir liggende på et lavere nivå, eller om den tar seg opp igjen, sier Sanner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer