Kjell Inge Røkke

Soleklar norsk rekord

270 milliarder kroner. Det er det rekordstore beløpet som selskapene i løpet av fjoråret sa at de vil investere for på norsk sokkel.

INVESTERINGER: Milliardær Kjell Inge Røkkes Aker leder an i det som er et rekordår for innleverte prosjekter på norsk sokkel. Foto: Lise Åserud, NTB
INVESTERINGER: Milliardær Kjell Inge Røkkes Aker leder an i det som er et rekordår for innleverte prosjekter på norsk sokkel. Foto: Lise Åserud, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anslaget er basert på data fra Rystad Energy og selskapenes egne nyhetsmeldinger. Beløpet er soleklar rekord for ett enkeltår, skriver Dagens Næringsliv.

Ett selskap peker seg ut. Aker BP sto i fjor for den suverent største pakken som noen gang er presentert, med hele 11 planer for utvikling og drift av en petroleumsforekomst (pud). Den ble levert inn 16. desember.

Til sammen representerer disse planene over 200 milliarder kroner i investeringer. Av dette skal Kjell Inge Røkkes oljeselskap dekke cirka 70 prosent av selv.

Aker BP står dermed for over halvparten av de totale investeringene som ligger inne i planene som ble innlevert i fjor.

Til tross for en soleklar rekord, betyr ikke det at produksjonen blir vesentlig økt på sokkelen. Det er fordi olje- og gassressursene som skal utvikles nå, er små, sammenlignet med storhetstiden, bemerker DN.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer