Solgt for en ti-kroning

Et falleferdig bygningskompleks i Masfjorden kommune ble nylig solgt. Prislappen? Ti kroner.

RIVNINGSKLART: Ingenting har blitt gjort med bygningsmassen siden sykehjemmet ble flyttet til Hosteland. Nå er det solgt. Foto: Masfjorden kommune
RIVNINGSKLART: Ingenting har blitt gjort med bygningsmassen siden sykehjemmet ble flyttet til Hosteland. Nå er det solgt. Foto: Masfjorden kommune Vis mer
Publisert

Det gamle aldershjemmet på Sandnes i Masfjorden kommune har i mange år stått tomt, og har i løpet av den tida rukket å forfalle totalt.

Nå er bygningskomplekset solgt for skarve ti kroner.

Masfjorden kommune og byggefirmaet Reknes Byggjevarer L.L. har nemlig forhandlet fram en opsjonsavtale som innebærer at byggefirmaet må bygge ut eiendommen innen fem år.

Dersom dette ikke blir gjort, vil eiendommen igjen bli tilbakeført til kommunen.

Det var Avisa Nordhordland som skrev om saken først.

SLITT: Kommunen har fryktet at de før eller seinere må ta ansvaret for et kostbart rivningsprosjekt. Foto: Masfjorden kommune
SLITT: Kommunen har fryktet at de før eller seinere må ta ansvaret for et kostbart rivningsprosjekt. Foto: Masfjorden kommune Vis mer

Koster 4 mill. å rive

Årsaken til at bygningsmassen blir solgt for en såpass billig penge, er at eiendommen er som saneringsobjekt å regne.

Ifølge kommunens utregninger ville markedsverdien for eiendommen vært på 50 000 kroner. Dette er etter at blant annet verditapet av teknisk opparbeidelse og rive- og saneringskostnader er tatt med i beregningen.

Å rive eiendommen ville eksempelvis kostet over 4 millioner kroner alene.

- Administrasjonen mener at taksten som ligger klar, og oversikten over eventuelle rivningskostnader, viser at eiendommen ikke har noen stor markedsverdi, heter det i kommunens sakspapirer, som Børsen har fått innsyn i.

Kommunestyret har derfor konkludert med at opsjonen som nå er godkjent, vil ivareta kommunen og bygdas interesser på en god måte.

- Gode tilbakemeldinger

- Målet med prosjektet er at det kommer opp nye boliger på stedet denne bygningsmassen står, slik at forfallet ikke lenger får prege området og bygda, og slik at området kan få flere boliger.

Det sier assisterende rådmann i kommunen, Sveinung Toft, til Børsen.

Han forteller at responsen på vedtaket i aller største grad har vært positiv.

- Det har bare vært gode tilbakemeldinger på at kommunen tar tak i saken, sier Toft.

Også en flermannsbolig på nabotomta er inkludert i opsjonsavtalen. Beboerne i det såkalte «Tipphuset» skal derimot ikke måtte flytte før leiligheter på aldershjem-tomta er klare for salg, presiserer kommunen.

«Tipphuset» er planlagt å bli renovert i en runde to.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer