Luksusleilighet

Solgt for halv pris

En leilighet i 79. etasje i den kontroversielle skyskraperen 432 Park Avenue er endelig blitt solgt. Men bare for halvparten av de 135 millioner dollar selgeren ba om da den ble lagt ut for salg i 2021.

HØY: Skyskraperen 432 Park Avenue ruver i New York. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
HØY: Skyskraperen 432 Park Avenue ruver i New York. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): 432 Park Avenue ligger i det som omtales som «Billionaire's Row». Den smale skyskraperen ruver over de fleste andre på Manhattan. Med en høyde på 425,5 meter er bygningen på femteplass over USAs høyeste bygg. Til sammenlikning er Empire State Building 381 meter høy.

Nå kan det se ut til at selgere sliter med å få solgt leiligheter i bygget. Ifølge eiendomsnettsiden The Real Deal, ble en leilighet i 79. etasje nylig solgt for 65,6 millioner dollar (om lag 734 millioner kroner). Den samme leiligheten ble opprinnelig lagt ut for salg i 2021 med en svimlende prisantydning på 135 millioner dollar (om lag 1,5 milliarder kroner). I mai var prisen satt ned til 92 millioner dollar (drøyt 1 milliard kroner).

Skyskraperen «Marriott Tower» er 140 meter høy. Video: Alexis Landot Vis mer

Samme pris

Leiligheten på 743 kvadratmeter inneholder fem soverom og fem bad. Den ukjente kjøperen har også kjøpt to separate studioleiligheter og betaler totalt 70 millioner dollar (om lag 784 millioner kroner).

Salgsprisen skal være omtrent det samme som den forrige eieren betalte for leiligheten i 2016, skriver Business Insider. Den forrige eieren skjulte identiteten ved å kjøpe gjennom et anonymt eiendomsselskap. Det skal være ganske vanlig praksis blant bygningens beboere, som også omfatter en russisk senator og en korrupsjonssiktet gresk forretningsmann.

Også artisten Jennifer Lopez og hennes daværende ektemann og baseballspiller Alex Rodriguez kjøpte en leilighet i bygget i 2018, men solgte etter kort tid, ifølge New York Times.

Klager

I 2021 skrev også avisa om at beboere i 432 Park Avenue hadde klaget til eiendomsutviklerne som bygde skyskraperen i 2015. De hevder at det er oversvømmelser, heiser som ikke virker og sprekker i veggene. Ingeniører sa den gangen til New York Times at den type problemer kan bli forsterket av den eksepsjonelle høyden, som fører til ekstra store svingninger i bygget når det blåser.

Sarina Abramovitsj var en av de første som flyttet inn i bygget med ektemannen. Hun var også én av dem som klaget på situasjonen i 2021.

- Hvis jeg visste den gangen det jeg vet nå, vil jeg aldri ha kjøpt her, sa Abramovitsj den gangen til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer