Solgt på billigsalg

En av Michael Jacksons tidligere rådgivere kjøper Neverland-gården til vanvittig rabatt.

SOLGT BILLIG: En av Michael Jacksons tidligere rådgivere har kjøpt eiendommen som popkongen kalte «Neverland» til svært rabattert pris. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avdøde Michael Jacksons Neverland-eiendom i Santa Barbara i California er omsider solgt.

Den verdensberømte eiendommen gikk for 22 millioner dollar til milliardær Ron Burkle, skriver BBC.

Prislappen innebærer en betydelig rabatt etter at eiendommen først ble lagt ut for salg i 2015. Da var utsalgsprisen på 100 millioner dollar, over 870 millioner kroner etter dagens kurs. I fjor ble prisen kuttet til 31 millioner dollar, men eiendommen ble fortsatt ikke solgt og deretter fjernet fra markedet, skriver NTB.

Sycamore Valley Ranch, som Michael Jackson kjøpte i 1987 og gjorde om til sitt Peter Pan-rike, var mer enn et hjem. Den 11 000 mål store tomta utstilte popkikonets ønske om å gjenskape en barndom han aldri hadde hatt.

Jackson gjorde om eiendommen til en fornøyelsespark. Han skrev også noen av sine kjente låter der. Men Neverland ble også kjent som stedet der Jackson var anklaget for å ha misbrukt unge gutter. Neverland skiftet etter Jacksons død i 2009 navn til Sycamore Valley Ranch.

Burkle er en forretningsmann fra Montana. Han har investert i en rekke bransjer, fra dagligvarebutikker til underholdningsindustrien. Burkle var tidligere forretningsrådgiver for Jackson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer