Solgt på dagen: - Enorm interesse

Da Villa Skagestad, omtalt som en kulturskatt, ble lagt ut for salg, var interessen stor. Nå er den solgt.

SOLGT: Mandag ble Villa Skagestad solgt, 1,2 millioner over prisantydning. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no
SOLGT: Mandag ble Villa Skagestad solgt, 1,2 millioner over prisantydning. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange sperret øynene opp da eiendommen med navnet «Villa Skagestad», som ligger på Kjelsås i Oslo, nylig ble lagt ut for salg.

Boligen er nemlig en av bare seks eneboliger i Oslo tegnet av den internasjonalt anerkjente arkitekten Sverre Fehn, som døde i 2009.

Solgt over prisantydning

Eiendomsmekler Elisabeth Hjertenes i Nordvik Nydalen, som sammen med kollega eiendomsmekler Cato Rojahn, sto for salget, kunne allerede i forkant melde om at interessen var svært stor.

Noe som også ga seg direkte utslag i budrunden, for boligen ble solgt ved første anledning, som var mandag, dagen etter siste visning.

Salgsprisen ble 21 millioner kroner, 1,2 millioner over prisantydningen.

- Det var veldig mange som svært gjerne skulle kjøpt den boligen, men pengene strakk ikke til. Man har jo et tak, sier Hjertenes til Børsen.

- Hvordan var budrunden?

- Jeg vet ikke om jeg vil si hvor mange som var med, men den gikk jo fint over prisantydning. Det var en enorm interesse, men i den prisklassen er det ikke alle som har mulighet.

Hvem som er de nye eierne ønsker Hjertenes ikke å opplyse om.

- Men både kjøper og selger er svært fornøyd. Da er vi også godt fornøyd, sier eiendomsmekleren.

UTSIKT: Villa Skagestad har også uvanlig mange utganger, hele ni stykker. - Det som karakteriserer Sverre Fehns stil er at han vil ha en veldig fin, usynlig overgang mellom ute- og innearealet, sier Hjertenes. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no
UTSIKT: Villa Skagestad har også uvanlig mange utganger, hele ni stykker. - Det som karakteriserer Sverre Fehns stil er at han vil ha en veldig fin, usynlig overgang mellom ute- og innearealet, sier Hjertenes. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no Vis mer

Stor pågang på visning

Fordi boligen er såpass spesiell, omtalt som en «kulturskatt», ble det holdt åpne visninger, slik at både kjøpelystne og for eksempel arkitekter og arkitektstudenter kunne få ta den spesielle boligen i nærmere øyesyn.

- Visningene var helt fantastiske. Det var enormt mange folk på begge visningene. Det gikk veldige fint, for det er store utearealer, så det gikk fint for folk å holde avstand, sier Hjertenes, som anslår at 100 stykker var inn i løpet av de to timene det var visning på søndag.

I tillegg var det en visning også forrige torsdag.

Prisbelønt arkitekt

Sverre Fehn ble regnet for å være blant Norges aller fremste arkitekter og nøt anerkjennelse langt utover landets grenser.

Gjennom et langt yrkesliv tegnet Fehn en lang rekke svært kjente bygninger, som blant annet Colosseum kino i Oslo og Aukrustmuseet i Alvdal.

I 1997 mottok han Pritzker-prisen, som går for å være arkitekturens svar på en nobelpris. I tillegg fikk Fehn Statens Byggeskikkpris i 1996 og den franske Prix Académie d'architecture i 1993.

Han døde i 2009, 84 år gammel. Fehn tegnet bare 12 eneboliger i karrieren, hvorav seks av dem ligger i Oslo.

UTSIKT: - Villaen har en god beliggenhet, og ligger på et høydedrag med fantastisk utsikt, sier eiendomsmekler Elisabeth Hjertenes i Nordvik Nydalen. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no
UTSIKT: - Villaen har en god beliggenhet, og ligger på et høydedrag med fantastisk utsikt, sier eiendomsmekler Elisabeth Hjertenes i Nordvik Nydalen. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no Vis mer

Når det gjelder selve boligen så har den et bruksareal på 243 kvadratmeter.

Villa Skagestad ble opprinnelig bygget for daværende teatersjef Tormod Skagestad i 1964.

«Fehns arkitektur karakteriseres av fagfolk som 'poetisk modernisme' og hans eneboliger preges gjerne av lette, store glassflater som gir en nesten umerkelig overgang mellom inne- og utearealer», het det i salgsoppgaven.

REKORD: Boligpristallene for denne måneden viser en historisk prisvekst i mai. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Spesielt hus

Selgerne av Villa Skagestad, Anne Leholt og Frode Kalberg skrev en tekst om Villa Skagestad i salgsoppgaven. Der nærmest advarte de potensielle kjøpere.

- La det være slått fast først som sist: Villa Skagestad er et spesielt hus. Villa Skagestad er like mye et livsstilsprosjekt som en bolig. Den som ser etter et koselig hus med standard løsninger, den som ser etter et hus som likner det man kjenner fra før, eller som har en fastlåst oppfatning av hva et hus skal være, skal ikke bo i Villa Skagestad, skriver Leholt og Kalberg.

EKSKLUSIVT: Villa Skagestad ble solgt 1,2 millioner over takst. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no
EKSKLUSIVT: Villa Skagestad ble solgt 1,2 millioner over takst. Foto: Bjørnar Solberg / Isnitt.no Vis mer

Villa Skagestad er oppført på byantikvarens gule liste over bevaringsverdige bygninger i Oslo, men er ikke fredet. Det betyr i praksis at man ikke kan endre fasaden som man vil, påpeker selgerne, som beskriver det på denne måten:

«En begrensning som er lett å leve med. Bare å tenke tanken på å gjøre om fasaden på et slikt hus bør være like fjern som å tegner barter på Mona Lisa».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer