Dubai

Solgte 2300 kvadratmeter sand for 364 millioner kroner

Enorm fortjeneste for motegründeren.

IKKE STORT: Det ligger ingen bygninger eller gjenstander på den 2300 kvadratmeter store tomta. Foto: Knight Frank
IKKE STORT: Det ligger ingen bygninger eller gjenstander på den 2300 kvadratmeter store tomta. Foto: Knight Frank Vis mer
Publisert

Umar Kamani, den britiske motegründeren bak PrettyLittleThing, kan glede seg over en enorm fortjeneste etter å ha solgt 2300 kvadratmeter med land i Dubai for svimlende 125 dirham, eller 364 millioner kroner, skriver Bloomberg.

Kamani kjøpte selv tomta for 36,5 millioner dirham (106 millioner kroner) i 2021. Det gir en fortjeneste på 88,5 millioner dirham (258 millioner kroner) på to år.

Kunstig øy

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid ikke summen i seg selv - men at eiendommen, på sjøhestformede kunstige Jumeirah Bay Island, ikke kommer med en eneste bygning eller gjenstand. Den anonyme kjøperen har bokstavelig talt kjøpt 2300 kvadratmeter sand.

Forrige rekord for ei ubebygd tomt i Dubai var på 91 millioner dirham, eller 265 millioner kroner.

Salget ble gjennomført 19. april, ifølge det internasjonale meklerhuset Knight Frank.

- Fast eiendom til 125 millioner dirham er som regel et spektakulært penthouse eller et palass av et hus. Imidlertid er det slik at Jumeirah Bays eksklusivitet bare gir deg sand du kan bygge drømmehjemmet ditt på til denne prisen, sier Andrew Cummings, partner i Knight Frank, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer