Dubai

Solgte 2300 kvadratmeter sand for 364 millioner kroner

Enorm fortjeneste for motegründeren.

IKKE STORT: Det ligger ingen bygninger eller gjenstander på den 2300 kvadratmeter store tomta. Foto: Knight Frank
IKKE STORT: Det ligger ingen bygninger eller gjenstander på den 2300 kvadratmeter store tomta. Foto: Knight Frank Vis mer
Publisert

Umar Kamani, den britiske motegründeren bak PrettyLittleThing, kan glede seg over en enorm fortjeneste etter å ha solgt 2300 kvadratmeter med land i Dubai for svimlende 125 dirham, eller 364 millioner kroner, skriver Bloomberg.

Kamani kjøpte selv tomta for 36,5 millioner dirham (106 millioner kroner) i 2021. Det gir en fortjeneste på 88,5 millioner dirham (258 millioner kroner) på to år.

MOTEGRÜNDER: Selgeren, Umar Kamani, sammen med influenser Molly-Mae Hague i London 12. april. Foto: Hannah Young / Shutterstock / NTB
MOTEGRÜNDER: Selgeren, Umar Kamani, sammen med influenser Molly-Mae Hague i London 12. april. Foto: Hannah Young / Shutterstock / NTB Vis mer

Kunstig øy

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid ikke summen i seg selv - men at eiendommen, på sjøhestformede kunstige Jumeirah Bay Island, ikke kommer med en eneste bygning eller gjenstand. Den anonyme kjøperen har bokstavelig talt kjøpt 2300 kvadratmeter sand.

Forrige rekord for ei ubebygd tomt i Dubai var på 91 millioner dirham, eller 265 millioner kroner.

Salget ble gjennomført 19. april, ifølge det internasjonale meklerhuset Knight Frank.

UTSIKTEN: Fra tomta har man overblikk over Dubais skyline, med Burj Khalifa sentralt. Foto: Knight Frank
UTSIKTEN: Fra tomta har man overblikk over Dubais skyline, med Burj Khalifa sentralt. Foto: Knight Frank Vis mer

- Fast eiendom til 125 millioner dirham er som regel et spektakulært penthouse eller et palass av et hus. Imidlertid er det slik at Jumeirah Bays eksklusivitet bare gir deg sand du kan bygge drømmehjemmet ditt på til denne prisen, sier Andrew Cummings, partner i Knight Frank, i en pressemelding.

- Spektakulær herregård

Dermed kan man med stor sannsynlighet slutte at den mystiske nye eieren av de 2300 kvadratmeterne akter å bygge «en spektakulær arkitekttegnet herregård» på tomta.

LUKSUSLEILIGHETER: Dagbladet reiser til Dubai for å se etter leiligheter som nordmenn eier i skjul for norske skattemyndigheter. Reporter: Eiliv Frich Flydal. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer

Eiendomsprisene i Dubai drives oppover av lite tilbud og stor etterspørsel. Kjøperne er ofte hyperrike utlendinger som søker mot De forente arabiske emirater på grunn av det lave skattenivået, ifølge Knight Frank.

Eiendommen som nå er omsatt, er en av flere tomter utviklet av selskapet Meraas Holding. På Jumeirah Bay-øya ligger også blant annet Bulgari Resort og Bulgari Yacht Club.

Meraas markedsfører øya som «adressen for huseiere som ønsker å nyte luksusen ved å ha sin egen private strand på ei øy, komplett med flott utsikt over sjøen og Dubais imponerende skyline».

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer