Stein Erik Hagen:

Solgte «byhytta»

Milliardær Stein Erik Hagen sikret seg en krembolig ytterst på Tjuvholmen for to år siden. Nå har han kvittet seg med den.

- LITE BENYTTET: Stein Erik Hagen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at leiligheten på Tjuvholmen er solgt. Foto: Terje Pedersen / NTB
- LITE BENYTTET: Stein Erik Hagen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at leiligheten på Tjuvholmen er solgt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

I 2020 punget finansmann og milliardær Stein Erik Hagen (65) ut 22 millioner kroner for en luksusleilighet på Tjuvholmen ved Aker Brygge i Oslo.

Nå har han kvittet seg med boligen, eller det Hagen selv har omtalt som sin «hytte i byen», skriver Dagens Næringsliv.

- Leiligheten ble benyttet mye mindre enn antatt, skriver Hagen i en SMS til Børsen.

Jaktgods

65-åringen har i en mannsalder bodd i et svært hus i Voksenkollen ved Holmenkollen på 1500 kvadratmeter. Leiligheten på Tjuvholmen strekker seg over «beskjedne» 119 kvadratmeter, og skal ha blitt benyttet som en «byhytte».

- Jeg trives best hjemme på Voksenhus. Har ingen planer om nytt kjøp, fortsetter Hagen til Børsen.

I april ble det imidlertid kjent at Hagen skal ha sikret seg et gigantisk jaktgods i Skottland for 250 millioner kroner.

Leiligheten i Oslo, bestående av fire rom, er lagt opp med åpen kjøkkenløsning mot stua, som har gasspeis og utgang til én av to balkonger. Hovedsoverommet er tilknyttet det ene av to bad. Enheten ligger også til ytterst på Kavringen Brygge.

IDEELL BELIGGENHET: Stein Erik Hagens leilighet, som nå er solgt, ligger i sjette etasje i bygget til venstre, helt ytterst på Tjuvholmen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
IDEELL BELIGGENHET: Stein Erik Hagens leilighet, som nå er solgt, ligger i sjette etasje i bygget til venstre, helt ytterst på Tjuvholmen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Hva leiligheten ble solgt for, er foreløpig ikke kjent.

Solgte fly

For to år siden skrev DN at leiligheten ble ferdigstilt i 2013 og kjøpt ny av tannlege Anders Wangestad for 13,8 millioner. Wangestad solgte den for 19 millioner i forfjor, og så ble den avertert på nytt i april 2020 - og altså kjøpt av Hagen.

Leiligheten på Tjuvholmen er ikke det eneste Hagen har solgt unna den siste tida. I mai ble det klart at milliardæren selger sitt omstridte sjøfly, som han eier sammen med Erik Bøhler (74), til 2,8 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av 27 millioner norske kroner.

- Bakgrunnen er at det å drifte et slikt stort sjøfly er langt mer omfattende og kostbart enn vi ble forespeilet, fortalte Stein Erik Hagen til Børsen forrige måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer