Solgte eiendom til sønnen for 20 mill.

Salgsrekord i Lindesnes for andre gang på to måneder etter at mangemillionær kjøpte morens eiendom.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Jeg kjøpte eiendommen nylig da min mor ønsket å selge, sier mangemillionær og renholds-gründer Svenn Kristian Stray (54) til Børsen.

Det er bare to måneder siden Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke (37) betalte 18 millioner for en luksuriøs fritidseiendom på Landøy utenfor Mandal.

Lindesnes Avis skrev den gang at 37-åringen med det satte prisrekord for en fritidseiendom i Lindesnes kommune.

Nå har en annen eiendom i kommunen blitt solgt for hele 20 millioner, etter at eiendommen Lillevik ved Vigeland har gått fra mor til sønn.

Familiested

Det er ovennevnte Svenn Kristian Stray som har kjøpt fritidsperlen fra sin mor Kirsten Stray (86). Ifølge Finansavisen, som først omtalte saken, har den vært i familien siden 1958, og er på hele sju mål, og består av ni bygg.

Selv er renholdsmillionæren bosatt på Nesøya i Asker, og ønsker med dette å ha en egen feriebolig i Lillevik.

- Stedet skal brukes som fritidsbolig av meg og min familie, slik vi tidligere har gjort i alle år, fortsetter Stray til Børsen.

Stray eier firmaet Fokus Renhold, som er registrert i Bærum. Formuen til Stray ligger på 24,4 millioner kroner, og han står oppført med en inntekt på 1,7 millioner ifølge de ferske skattelistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer