Solgte eiendom til sønnen for 20 mill.

Salgsrekord i Lindesnes for andre gang på to måneder etter at mangemillionær kjøpte morens eiendom.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Jeg kjøpte eiendommen nylig da min mor ønsket å selge, sier mangemillionær og renholds-gründer Svenn Kristian Stray (54) til Børsen.

Det er bare to måneder siden Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke (37) betalte 18 millioner for en luksuriøs fritidseiendom på Landøy utenfor Mandal.

Lindesnes Avis skrev den gang at 37-åringen med det satte prisrekord for en fritidseiendom i Lindesnes kommune.

PUNGET UT: Eiendommen som Svenn Kristian Stray nå har kjøpt av sin 86 år gamle mor har vært i familiens eie i flere tiår. : Foto: Kartverket, NIBIO og Statens vegvesen
PUNGET UT: Eiendommen som Svenn Kristian Stray nå har kjøpt av sin 86 år gamle mor har vært i familiens eie i flere tiår. : Foto: Kartverket, NIBIO og Statens vegvesen Vis mer

Nå har en annen eiendom i kommunen blitt solgt for hele 20 millioner, etter at eiendommen Lillevik ved Vigeland har gått fra mor til sønn.

Familiested

Det er ovennevnte Svenn Kristian Stray som har kjøpt fritidsperlen fra sin mor Kirsten Stray (86). Ifølge Finansavisen, som først omtalte saken, har den vært i familien siden 1958, og er på hele sju mål, og består av ni bygg.

Selv er renholdsmillionæren bosatt på Nesøya i Asker, og ønsker med dette å ha en egen feriebolig i Lillevik.

- Stedet skal brukes som fritidsbolig av meg og min familie, slik vi tidligere har gjort i alle år, fortsetter Stray til Børsen.

Stray eier firmaet Fokus Renhold, som er registrert i Bærum. Formuen til Stray ligger på 24,4 millioner kroner, og han står oppført med en inntekt på 1,7 millioner ifølge de ferske skattelistene.

Doblet i verdi

Eiendommen, som ligger noen kilometer vest for Mandal, ble i 2010 taksert til 10,7 millioner kroner.

Stray vil ikke bekrefte hvorvidt summen på de 20 millionene han har betalt til sin mor er i henhold til en nylig takstvurdering av eiendommen.

- Vi hentet inn en verdivurdering fra en lokal eiendomsmekler, sier han til Finansavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer