London:

Solgte leilighet på sju kvadrat

Knøtteleiligheten kan blant annet by på kreative løsninger - som mikrobølgeovn under senga. Nå er den solgt for langt over utropspris.

BILLIG LEILIGHET: I denne murbygningen kan du få deg en billig billett til boligmarkedet. Om du ikke trenger å strekke på armene. Foto: MyAuction
BILLIG LEILIGHET: I denne murbygningen kan du få deg en billig billett til boligmarkedet. Om du ikke trenger å strekke på armene. Foto: MyAuction Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En salgsannonse fra London vakte internasjonal oppsikt forrige uke. En times kollektivferd utenfor hovedstadens smørøye finner du Lower Clapton, som har en rekke barer og kafeer å by på. Her finner du også det som ifølge The Guardian og en rekke britiske medier er hovedstadens minste leilighet.

Boltreplassen er på «hele» sju kvadratmeter, og har alt man trenger - bortsett fra kjøkken og sitteplass.

Med kreative løsninger som mikrobølgeovn under senga, en vegghengt bordplate som kan slås ut og muligheten til å dusje mens man gjør sitt fornødne (i et separat rom, til og med!), er leiligheten i beste fall praktisk.

Nær én mill.

Utropsprisen var opprinnelig satt til 50 000 euro. Den voldsomme interessen for mikroleiligheten førte imidlertid til at prisen ble skrudd opp til 75 000 euro.

Onsdag var det duket for salg - der krypinnet til slutt gikk for 90 000 euro - altså 903 000 norske kroner.

«Kuppet» ble beskrevet som en «nylig renovert investeringsmulighet», hvor man kan tjene opp til 9600 pund årlig i utleie, tilsvarende 117 000 kroner.

ABC skrev forrige uke at samme leilighet ble solgt for 103 500 pund i 2017, eller 1,26 millioner kroner. Det var derfor ventet at den skulle gå langt over prisantydning også i denne runden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer