John Carew:

Solgte luksusleilighet i London: - Budkrig

Luksusleiligheten ble lagt ut for salg i august i fjor, men pandemien gjorde salget vanskelig. Etter å ha redusert prisen, har John Carew nå solgt leiligheten.

SOLGT: John Carew har solgt en luksusleilighet i Battersea i London. Prisantydningen var på 2,2 millioner pund, over 26 millioner norske kroner. Foto: Nest Seekers International
SOLGT: John Carew har solgt en luksusleilighet i Battersea i London. Prisantydningen var på 2,2 millioner pund, over 26 millioner norske kroner. Foto: Nest Seekers International Vis mer
Publisert

Tre nedstenginger og en pandemi som umuliggjorde visninger, gjorde salget av John Carews luksusleilighet til en tidkrevende affære.

Men nå har den tidligere Rosenborg-, Valencia- og Aston Villa-proffen omsider fått solgt luksusleiligheten sin i fasjonable Battersea i London.

Til slutt måtte Carew redusere prisantydningen fra 2,5 millioner pund til 2,2 millioner pund, noe som tilsvarer om lag 26,7 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.

STOR: Leiligheten er 180 kvadratmeter og har tre soverom og tre bad. Foto: Nest Seekers International
STOR: Leiligheten er 180 kvadratmeter og har tre soverom og tre bad. Foto: Nest Seekers International Vis mer

Mekleren: Ble budkrig

Det var norske Ali Al Musawi, eiendomsmekler for internasjonale og høyt profilerte Nest Seekers International, som sto for salget.

- Vi kunne ha fått 2,5 millioner pund eller mer dersom covid ikke var et problem, men nå hadde vi funnet en kjøper med det finansielle i orden, sier Al Musawi til Dagens Næringsliv.

HYTTEBONANZA: Hytteprisene er rekordhøye. Hva er det mennesker som kan kjøpe et krypinn til over 20 millioner kroner ser etter? Hyttemeglerne Christian Haatuft og Tore Solberg selger på fjell og ved fjord. Her er deres sjekkpunkter. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Til Dagbladets Børsen forteller Al Musawi at pandemien til tross, har det vært stor interesse for Carews luksusleilighet etter at prisantydningen ble redusert.

- Det var også årsaken til at det ble budkrig på leiligheten mellom fem, seks potensielle kjøpere, sier mekleren til Børsen.

Han ønsker ikke å gå i detaljer om sluttsummen.

- Men både kjøperen og Carew er fornøyde. Hadde de ikke vært det, hadde det ikke blitt noe salg.

UTSIKT: Leilighetens to balkonger har utsikt mot Themsen i London. Foto: Nest Seekers International
UTSIKT: Leilighetens to balkonger har utsikt mot Themsen i London. Foto: Nest Seekers International Vis mer

Profilert meklerhus

Leiligheten er 181 kvadratmeter stor, har tre soverom, tre bad og to balkonger. Fra balkongene har man utsikt over den ikoniske Themsen-elva.

- Jeg har solgt mange luksusleiligheter, og ingen av dem har utsikt som denne. Med en gang jeg gikk inn i den, så visste jeg at jeg ville ha oppdraget, sier Al Musawi til Dagens Næringsliv.

Han beskriver det eksklusive eiendomsmarkedet i London nå som veldig attraktivt.

- Jeg la akkurat ut en annen leilighet i ti millioner-klassen, og den ble solgt på bare sju dager. Med et svakt pund, brexit og pandemien er det fordelaktig for dem med god råd å kjøpe eksklusive leiligheter nå, sier Al Musawi.

Selskapet han jobber for har kontorer i noen av de mest ikoniske områdene og byene i hele verden. Selskapet er kjent gjennom flere TV-serier, deriblant Million Dollar Beach House på Netflix og Million Dollar Listing New York, som har gått på norske TV 2.

MEKLER: Norske Ali Al Musawi sto for salget. Han jobber for meklerhusets London-kontor. Foto: Nest Seekers International
MEKLER: Norske Ali Al Musawi sto for salget. Han jobber for meklerhusets London-kontor. Foto: Nest Seekers International Vis mer

Selv jobber Al Musawi for Nest Seekers' London-kontor. Han fikk kontakt med Carew nettopp gjennom eiendomsmekler i Norge.

SE BOLIGEN: Nylig solgt 79 år gamle Knut Wisting villaen sin på Nordstrand i Oslo. Kjøper? Norsk rikskringkasting Vis mer

Suksess med eiendom

Etter at Carew la opp som fotballspiller, har han gjort stor suksess med kjøp og salg av eiendom.

Carew tjente blant annet gode penger på en bygård i Bygdøy allé på Frogner, som Carew solgte for 120 millioner kroner i 2016. Den tidligere fotballspilleren skal ha sittet igjen med en gevinst på et sted mellom 50 millioner og 60 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

I juni ble det kjent at Carew etterforskes av Økokrim, og mistenkes for grov skatteunndragelse.

Carew mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger i sin skattemelding ved at det ikke er opplyst om inntekt og formue i utlandet. Han mistenkes også for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue i Norge.

- John er fortvilet og veldig ulykkelig og skjønner ingenting, sa Carews mangeårige agent og forretningspartner Per A. Flod til Børsen da etterforskningen ble kjent.

Carew selv nekter for å ha unndratt skatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer