Russiske oligarker:

Solgte til oligarker: - Ute av kontroll

Eiendomsmegler Andrew Langton solgte London til oligarkene. Nå angrer han.

PRAKTBYGG: Dette herskapshuset kjøpte Roman Abramovitsj gjennom megleren Andrew Langton i 2011. Nå er dørene låst og den tidligere Chelsea-eieren forduftet fra London. Foto: Mark Thomas / Shutterstock / NTB
PRAKTBYGG: Dette herskapshuset kjøpte Roman Abramovitsj gjennom megleren Andrew Langton i 2011. Nå er dørene låst og den tidligere Chelsea-eieren forduftet fra London. Foto: Mark Thomas / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før kjøpte man et hus for å ha tak over hodet og en seng å sove i. Og for de aller fleste er det fortsatt slik. Men for dem som har formuer som ikke kan stikkes under madrassen, har det blitt vanlig å sette kapitalen i luksuriøse eiendommer.

På 1970-tallet dro eiendomsmekler i Aylesford, Andrew Langton, til Dubai for å selge eiendom i London. På vei hjem hadde han med seg ingen ringere enn sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubais øverste leder.

Han kjøpte leiligheter og hus til svimlende summer, og etter hvert rettet også andre rike øyne seg mot England. Da de nyrike oligarkene begynte å vifte med lommebøkene var ikke eiendomsmeklerne vanskelige å be - «no questions asked».I et lengre intervju med Børsen forteller han om «oligarkboomen» som oppsto.

- Etter Sovjetunionens fall og etter Jeltsins styre (tidligere president i Russland, journ.anm.) kom det en bølge av penger til London, sammen med omtrent 10-15 individer. Det var ganske mye penger når man snakker om «nye penger». Alle var interesserte i å involvere seg, og det var et par hus som de likte, forteller Langton til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.