Solgte ulovlige krabber for 3,5 millioner

Første siktede får tilståelsesdom i krabbenettverket.

NORD-TROMS TINGRETT: Økokrim-aktor Erlend Stenberg og forsvarsadvokat Thomas Hansen i retten i dag. Foto: Ola Strømman / Dagbladet
NORD-TROMS TINGRETT: Økokrim-aktor Erlend Stenberg og forsvarsadvokat Thomas Hansen i retten i dag. Foto: Ola Strømman / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Børsen): Straffesaken mot en mann i 50-årene fra Troms går i dag som en tilståelsessak i Nord-Troms Tingrett. Han er siktet for å ha kjøpt og videreformidlet ulovlig kongekrabbe fra Finnmark.

Den siktede ga en uforbeholden tilståelse og erkjenner straffskyld. Han angrer det han har gjort og ville gjerne vært det foruten.

- Når jeg ser hva dette har påført meg og familien har det ikke vært verdt det, sa mannen.

Han har tilstått å ha kjøpt 7000 kilo ulovlig fanget kongekrabbe fra en leverandør i Finnmark til en samlet verdi av minst 3,5 millioner kroner.

Pågått i ti år

Kongekrabbene ble fraktet via Tromsø til Sørlandet for salg til sluttbruker. Handelen foregikk fra 2009 og fram til han ble pågrepet i november i år.

Politiadvokat Erlend Stenberg la ned en påstand om ett år og fem måneders ubetinget fengsel for heleri av verdier til 3,5 millioner kroner.

- Heleriet har hatt et profesjonelt preg og gjelder store kvanta kongekrabbe, sa aktor Stenberg.

Han mener videre at påtalemyndigheten har tatt hensyn til at siktede har samarbeidet under etterforskningen og at siktede har avgitt full tilståelse i saken. Det er lagt til grunn en tilståelsesrabatt på sju måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer