Solid opptur på Oslo Børs

Oslo Børs hentet seg solid inn igjen etter gårsdagen, og var ved stenging opp mer enn fem prosent.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen endte tirsdag opp 5,61 prosent til 671,59 poeng.

Isolert sett har det vært en langt mer stabil dag på Oslo Børs, enn det som har vært «den nye normalen» i coronapandemiens tid. Den voldsomme oppgangen på over fem prosent fra start, ble riktig nok etterfulgt av et fall til tre prosent.

Halvannen time etter børsåpning var hovedindeksen igjen opp rundt fem prosent, og der har den blitt liggende i hele dag. Det er med andre ord en solid opptur etter gårsdagen.

Hovedindeksen endte i går ned 4,91 prosent til 635,93 poeng.

Norwegian-byks

Tidligere i dag kom meldingen om at Norwegian har oppfylt kravene for de første 300 millioner kronene i garanti fra den norske regjeringen i forbindelse med coronakrisen.

Ifølge en børsmelding tirsdag morgen har to nordiske banker stilt en garanti på 10 prosent, noe som var et krav fra norske myndigheter.

– Norwegian sikrer det nødvendige rom for å jobbe mot videre garantier fra den norske regjeringen, heter det i meldingen.

Nyheten ble godt mottatt i markedet, og Norwegian bykset opp med hele 23,6 prosent fra start. Aksjehoppet avtok likevel ganske raskt, og lå etter en time bare 0,11 prosent opp.

STORE BEVEGELSER: Norwegian-aksjen skjøt i været rett etter børsåpning tirsdag, men den fikk ikke fly høyt spesielt lenge. Skjermdump: Infront
STORE BEVEGELSER: Norwegian-aksjen skjøt i været rett etter børsåpning tirsdag, men den fikk ikke fly høyt spesielt lenge. Skjermdump: Infront Vis mer

Oljeprishopp og Asia i pluss

Også oljeprisen har steget noe, og ligger nå rett under 28 dollar fatet. Det gjør at blant annet Equinor-aksjen tirsdag fikk en god opptur. I løpet av dagen har aksjen steget med 9,88 prosent.

DNB, som er i hardt vær og får kritikk for ikke å sette ned boligrenta raskt nok, endte opp 5,47 prosent. Også store selskaper som Yara (+3,96) og Norsk Hydro (+8,02) styrket seg på børsen.

Børsoppgangen følger nattas positive utvikling i Asia, hvor Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen steg 7,13 prosent.

Den bredere Topix-indeksen steg 3,18 prosent.

Oppgangen var drevet av billig yen og støttekjøp fra den japanske sentralbanken.

Tirsdagens oppgang var en fortsettelse av mandagens utvikling der Nikkei-indeksen avsluttet dagen. med 2 prosents oppgang.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer