Solid opptur på Oslo Børs

Oslo Børs hentet seg solid inn igjen etter gårsdagen, og var ved stenging opp mer enn fem prosent.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen endte tirsdag opp 5,61 prosent til 671,59 poeng.

Isolert sett har det vært en langt mer stabil dag på Oslo Børs, enn det som har vært «den nye normalen» i coronapandemiens tid. Den voldsomme oppgangen på over fem prosent fra start, ble riktig nok etterfulgt av et fall til tre prosent.

Halvannen time etter børsåpning var hovedindeksen igjen opp rundt fem prosent, og der har den blitt liggende i hele dag. Det er med andre ord en solid opptur etter gårsdagen.

Hovedindeksen endte i går ned 4,91 prosent til 635,93 poeng.

Norwegian-byks

Tidligere i dag kom meldingen om at Norwegian har oppfylt kravene for de første 300 millioner kronene i garanti fra den norske regjeringen i forbindelse med coronakrisen.

Ifølge en børsmelding tirsdag morgen har to nordiske banker stilt en garanti på 10 prosent, noe som var et krav fra norske myndigheter.

– Norwegian sikrer det nødvendige rom for å jobbe mot videre garantier fra den norske regjeringen, heter det i meldingen.

Nyheten ble godt mottatt i markedet, og Norwegian bykset opp med hele 23,6 prosent fra start. Aksjehoppet avtok likevel ganske raskt, og lå etter en time bare 0,11 prosent opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer