SAS-streiken:

- Som å bli bedratt

Som følge av pilotstreiken risikerer kabinansatte i SAS nå å bli permittert. Kabinansatt Hilde Cecilie Jordsjø sier at de likevel støtter pilotene i streiken.

PERMITTERINGSVARSEL: Hilde Cecilie Jordsjø (innfelt) arbeider som kabinansatt for SAS. Nå risikerer hun å bli permittert igjen. Foto: Privat
PERMITTERINGSVARSEL: Hilde Cecilie Jordsjø (innfelt) arbeider som kabinansatt for SAS. Nå risikerer hun å bli permittert igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det brudd i forhandlingene mellom SAS og pilotene i selskapet. Nå har 900 piloter gått ut i streik.

Dette vil gå utover mellom 250 og 300 daglige flyginger og titusener av reisende, men også en annen yrkesgruppe, nemlig de kabinansatte. SAS har nylig sendt ut permitteringsvarsel til flere ansatte, melder TV2.

Hilde Cecilie Jordsjø (59) har jobbet som kabinansatt i SAS i 33 år. Nå er hun bekymret for selskapets framtid.

«SAS Disconnect»

- Det er veldig trist at partene ikke kunne bli enige. Vi i kabinen stiller oss bak pilotene, også i denne situasjonen, sier Jordsjø til Børsen.

Hun trekker fram at saken pilotene har kjempet, hovedsakelig ikke dreier seg om lønn, men retten til å få tilbake jobben etter å ha blitt permittert i forbindelse med koronapandemien.

SAS etablerte datterselskapene SAS Connect og SAS Link, og disse har andre ansettelsesvilkår enn moderselskapet. Piloter og kabinansatte som ble oppsagt under pandemien, må søke jobb på nytt i disse selskapene.

- For spøk kaller vi det bare for SAS Disconnect, for det er det de gjør - de fjerner seg fra oss ansatte, sier Jordsjø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer