Gjenåpning i Storbritannia

- Som å slippe ut av fengsel

Britene inntok serveringssteder rundt om i landet da flere av de strenge restriksjonene ble lettet fra mandag.

GJENÅPNING: En fullpakket gate i bydelen Soho i London mandag kveld. Veiene var stengt for trafikk for å gjøre plass til gjester utenfor bydelens serveringssteder. Foto: Matt Crossick / Pa Photos / NTB
GJENÅPNING: En fullpakket gate i bydelen Soho i London mandag kveld. Veiene var stengt for trafikk for å gjøre plass til gjester utenfor bydelens serveringssteder. Foto: Matt Crossick / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Etter måneder med høye smittetall og streng nedstenging markerte britene mandag et stort skritt mot en mer normal hverdag.

For mange inkluderte det en etterlengtet tur på landets puber og serveringssteder, som er blant virksomhetene som har fått åpne - riktignok for utendørsservering.

Ifølge BBC var gatene i bydelen Soho i London fullpakket med folk. Veiene var stengt for trafikk for å gjøre plass til spisende og drikkende gjester.

- Helt ærlig, det føles så bra. Det kjennes som å være ute av fengsel, sier en av pubgjestene til kanalen.

For Diana, som uttaler seg til Sky News, var gjenforeningen med venninnene etterlengtet, men også preget av nervøsitet.

- Jeg var faktisk ganske nervøs og engstelig i dag, etter så mange måneder hjemme. Det har gitt meg litt sosial angst, sier hun.

Kanalen melder også om at pubgjester i Newcastle trosset kulda for å nyte årets første utepils - iført lag på lag med klær for å holde varmen.

Minst 2000 puber har stengt dørene

Gjenåpningen oppleves allerede bittersøt for flere pub- og restauranteiere. Ikke alle har store utendørsarealer som kan benyttes til servering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer