- Som å svelge barberblader

Verdens største spritselskap er kinesisk.

POPULÆRT: Det er ikke avløpsåpner, men Kinas mest populære sprit. Det voldsomme salget av Moutai sørget for at den lille byen med samme navn var Nord-Kinas rikeste i 2019, ifølge CNN.
POPULÆRT: Det er ikke avløpsåpner, men Kinas mest populære sprit. Det voldsomme salget av Moutai sørget for at den lille byen med samme navn var Nord-Kinas rikeste i 2019, ifølge CNN. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har hørt om Kinas nest største selskap, Alibaba, seinest på grunn av sjefen Jack Mas siste eskapader.

Og mange har kanskje fått med seg at landets største selskap heter Tencent.

Men selskap nummer tre er nok relativt ukjent. Og i motsetning til de to største, driver de med noe helt annet enn teknologi.

Nemlig sprit.

Verdens største på sprit

Kweichow Moutai Company lyder kanskje ikke kjent. Markedsverdien er på hele 3425 milliarder kroner, ifølge companiesmarketcap.com

Selskapet er med andre ord et av verdens største.

Målt i børsverdi er spritselskapet nesten dobbelt så stort som The Coca-Cola Company, og hele seks ganger større enn Norges oljegigant, Equinor.

Nasjonaldrikk

Selskapet produserer baijiu, et klart og kraftig brennevin som blir kalt for «ildvann», på grunn av at det høye alkoholinnholdet - hele 53 prosent.

I Kina er det spesielle brennevinet omtrent å regne som nasjonaldrikk.

Ifølge Kweichow Moutai Company er det bare i byen Moutai at brennevinet får sin magiske «touch». Drikken kalles derfor Moutai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.