Corona:

- Som en skrekkfilm

- Aldri vært med på noe slikt på 32 år, sier restaurantpar. - Ingen går ut her uten å kunne ta et glass vin.

STENGT: Hallingstuene-eiere Frode Aga og Berit Kongsvik mister minst to millioner i påskeomsetning. Nå håper de på sommeren igjen. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

GEILO (Dagbladet): Restaurantekteparet Berit Kongsvik og Frode Aga har drevet populære Hallingstuene på Geilo i 32 år.

Og hatt framtredende jobber i utelivet før det, Aga på Engebret Cafe i Oslo.

- Plutselig bli stengt ned over natta i fire uker, nei, jeg har aldri opplevd noe liknende, sier Frode Aga.

- Omtrent som å være med i en skrekkfilm, kommenterer Kongsvik.

Frode Aga er kjent langt utenfor påskehovedstaden Geilo som tv-kokk i NRK-serien Kokkekamp for noen år siden. Og som moromann og historieforteller i andre tv-programmer om reiser og mat.

Men det er ingen gøyal historie Aga kan servere nå.

- Her på Hallingstuene er det stengt til 12. april, mandagen etter påske. Alle 12 ansatte er permittert, og bedriften taper mellom 2 og 2,5 millioner i omsetning.

MISTER MINST TO PÅSKEMILLIONER: Berit Kongsvik og Frode Aga har drevet Hallingstuene i 32 år. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet.
MISTER MINST TO PÅSKEMILLIONER: Berit Kongsvik og Frode Aga har drevet Hallingstuene i 32 år. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet. Vis mer

Fra 140 til 40 til null

Restauranten fikk en forsmak i februar med en drøy ukes pålagt skjenkestopp for alkohol, inkludert to helger.

- Lørdagen før skjenkestoppen var det fullt her, mellom 140 og 150 gjester. Da alkoholforbudet ble innført, var vi plutselig nede i 40 bestillinger den første lørdagen. Og den andre lørdagen null bestillinger. Vi stengte og permitterte.

- Ingen går på restaurant her uten å kunne ta et glass vin til maten, forklarer Aga i alle enkelthet.

Håper på sommeren

Dagbladet var på besøk rett før oppstyret om den ene kveldsfeiringen av Erna Solbergs 60-årsdag nettopp i Hallingstuene - uten jubilanten selv til stede.

Så vår prat om utelivsnæringens nedstenging og et 30 000-talls hyttegjester uten et tradisjonelt påsketilbud, er helt upåvirket av turbulensen om Solberg-familiens 13 til bords istedenfor 10.

Nå er håpet at sommeren skal bli like bra som i fjor etter tre måneders påske- og vårtørke under hytteforbudet.

STENGT TIL 12. APRIL: Ingen påskegjester her i Hallingstuene eller andre restauranter på Geilo og hele Viken. Unntaket er hotellrestauranter, men bare for gjester som bor på hotellet. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet.
STENGT TIL 12. APRIL: Ingen påskegjester her i Hallingstuene eller andre restauranter på Geilo og hele Viken. Unntaket er hotellrestauranter, men bare for gjester som bor på hotellet. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet. Vis mer

- Da var det fulle hus og stormende jubel hele sommeren. Vi håper at nordmenns gjenoppdagelse av ferie i eget land har satt seg, sier Berit Kongsvik.

Bring away?

Uka før påske drodler restaurantparet med en idé om take away. Eller rettere sagt bring away, mat levert ved hyttedøra.

For hyttefolket skal helst ikke oppsøke lokale matbutikker heller, slik de fleste har tolket myndighetenes påskeformaninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer