Vinterferie

- Som natt og dag

Opp mot 12 000 personer har denne helga tatt turen til alpinanlegget i Trysil.

HEISKØ: At det er slutt på coronarestriksjonene er tydelig synelig i Trysil igjen. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet
HEISKØ: At det er slutt på coronarestriksjonene er tydelig synelig i Trysil igjen. Foto: Nicklas Knudsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRYSIL (Børsen): - Det er en ekstremt deilig følelse. Jeg vil kalle det befriende.

Heiskøen til Fjellekspressen strekker seg mellom 30 til 40 meter fra heisen. På uteserveringa til restauranten vegg i vegg, sitter Fredrik Pedersen sammen med kompisene Lars Tornøe og Adrian Nilsen. De nyter siste rest av hver sin iskalde pils.

Som så mange andre har de valgt å starte vinterferien i det populære skianlegget. Etter at nesten alle coronarestriksjonene ble fjernet sist helg er turistene tilbake.

- Vi kunne ikke ha funnet et bedre tidspunkt å reise opp på. Det er veldig digg å slippe både munnbindet og meteren, sier Tornøe.

- Nærmer oss

En annen som har grunn til å smile, er destinasjonssjef i Skistar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. Firmaet drifter alpinanlegget, samt en rekke spisesteder, butikker og overnattingssteder i bygda.

Alpinanlegget er en av mange bedrifter som har slitt gjennom pandemien.

- Det vi ser nå er helt fantastisk. Vi har vært igjennom to spesielle år, og når 80 prosent av de besøkende gjennom sesongen er internasjonale turister, så er det klart at man blir hardt rammet. Nå ser vi derimot at interessen er til stede og at vi nærmer oss den normale hverdagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.