Arne Fredly

«Som Onkel Skrue»: Milliardær slår tilbake

Den oppsiktsvekkende skiltinga skaper harme blant turgåere.

FIKK NOK: Milliardæren har sett seg lei av turgåere, hundeeiere og japanske turister som tror eiendommen hans er en skulpturpark. På treet bak er det også hengt opp skilt. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
FIKK NOK: Milliardæren har sett seg lei av turgåere, hundeeiere og japanske turister som tror eiendommen hans er en skulpturpark. På treet bak er det også hengt opp skilt. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et par olympiske spydkast unna den gamle flyplassen på Fornebu i Bærum, ligger en enorm luksuseiendom kalt Munkebakken.

Den tilhører milliardær og investor Arne Fredly (56). Tvers igjennom eiendommen går ei flere hundre meter lang strandlinje.

Der har milliardærens skilting fått flere fra lokalbefolkninga til å reagere.

Lokalavisa Budstikka omtalte saken først.

- Som Onkel Skrue

For området er nemlig populært blant joggere og turgåere. Flere reagerer nå kraftig på skiltinga som møter dem når de er ute på tur, ifølge Budstikka.

Ett skilt opplyser om at kyststien er tilgjengelig for allmennheten. Fredly har imidlertid satt opp skilt som ikke akkurat innbyder til turgåing.

På det aktuelle skiltet heter det «privat eiendom» på kinesisk og ni andre språk.

- Dette er en vits. Det ser ut som Onkel Skrue sine skilt på gressplenen utenfor pengebingen, uttaler en av tipserne til avisa.

Slår tilbake

Fredly selv avfeier kritikken overfor avisa og framholder at kyststien verken er eid av kommunen eller staten. Det er han selv som frivillig har tilbudt ferdselsmuligheten, men nå har begeret rent over som følge av turgåernes gjentatte regelbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.