Coca-Colas Russland-krig:

- Som ville vesten

Etter at brusgiganten forlot Russland kjemper de en kamp mot «kopier» og det de mener er ulovlig import.

BRUS: Coca-Cola forlot Russland for godt i august. Nå kjemper de mot det de mener er ulovlig import og kopiprodukter. Foto: Reuters / NTB
BRUS: Coca-Cola forlot Russland for godt i august. Nå kjemper de mot det de mener er ulovlig import og kopiprodukter. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at russiske styrker marsjerte inn i Ukraina i februar, har stadig flere vestlige selskaper marsjert ut av Russland.

H&M, McDonalds, Heineken, Disney, IKEA og Coca-Cola er blant dem som har sagt takk og farvel eller lagt virksomheten på is.

Går til retten

De vestlige gigantene etterlater seg et tomrom, som mange ser mulighet for å fylle.

Coca-Cola står nå overfor et hav av opportunister og importører som vil profittere på selskapets Russland-exit, melder Reuters.

Selskapet kjemper nå mot det de mener er kopiprodukter av appelsinbrusen deres, Fanta, og gråmarkedsimport av Coca-Cola-produkter, framkommer det av rettsdokumenter.

Deres bønner har imidlertid til gode å bli hørt i en russisk domstol.

Selskapet anket i april avgjørelsen fra en russisk domstol om å godkjenne drikkevareselskapet Chernogolovkas «Fantola»-merke, som ble gjort før krigen, ifølge rettsdokumenter.

Chernogolovka bestrider at de er et kopiprodukt, og at de aldri har brukt andres design, skrifttype, navn, eller oppskrift.

- «Fan» er i begge ordene … det er det også i «fantastisk», sier en talsperson for selskapet til nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer