Reiseliv i Lofoten

- Sommeren avgjør skjebnen

Det tegnes et dystert bilde av hva som er i vente dersom en ny smittebølge rammer Lofoten i sommer. - En ny nedstenging vil være helt katastrofalt, sier hotelldirektør Erik Tharaldsen til Børsen.

- TUNGT: Det siste året har vært utfordrende for hotelldriften i Lofoten, ifølge direktør Erik Tharaldsen. Reporter/video: Marlene Lundberg Holm / Henning Lillegård Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VÅGAN (Børsen): «Stille».

Slik beskriver Line Samuelsen, reiselivssjef i Lofoten, det siste året for turist- og reiselivsnæringen i øyriket i nord.

For da de norske turistene forlot øyriket etter fellesferien i juli, var det stille. De utenlandske turistene, som pleide å feriere i Lofoten langt utover høsten, uteble - og de siste månedene har hoteller og rorbuer i Nord-Norges største turistmagnet stort sett stått tomme.

Derfor blir årets turistsesong avgjørende for turist- og reiselivsnæringen.

- Jeg tror at mange antakeligvis kan oppleve at over halvparten av omsetningen i år skal skje nå i fellesferien i juli, det har vært så stille fram til nå. Det har vært litt opp og ned i år, men jeg tror sommeren vil avgjøre skjebnen til mange, sier hun.

- Katastrofalt

Erik Tharaldsen, hotelldirektør for Thon Hotel Svolvær og Lofoten, beskriver det siste året som «katastrofalt». Når Børsen møter ham torsdag ettermiddag - uka før startskuddet for fellesferien går - kan han imidlertid legge bak seg en natt med over 800 gjester på Thon-hotellene i byen.

Utenfor frokostsalen på ett av hotellene sto gjestene i kø torsdag morgen. Begge hotellene Tharaldsen drifter i Svolvær, har nå opp mot 90 prosent belegg langt ut i september, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer