Sommerferie og vaksine

Sommerferien kan bli reddet

Salget av ferieturer til utlandet er nær doblet den siste uka.

IDYLL: Flere bestiller sydenferie for sommer- og høstferien. Foto: Shutterstock
IDYLL: Flere bestiller sydenferie for sommer- og høstferien. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Toppsjefen for reisegiganten TUI anslår at sommersesongen vil ligge på 75 prosent av et normalt volum.

- Vi er optimister med tanke på sommersesongen, sier TUI-sjef Friedrich Joussen til BBC.

Ved utgangen av mars hadde 2,8 millioner bestilt reise gjennom den europeiske giganten for den kommende feriesesongen - i tro på at vaksineprogrammene i Europa og USA vil gjøre det mulig å pakke kofferten for en utenlandstur igjen.

Hellas og Mexico

Tapstallene for reisebransjen har vært grusomme gjennom coronapandemien. Mer enn 62 millioner ansatte i turistindustrien har blitt arbeidsledige under pandemien, ifølge den globale bransjeforeningen World Travel and Tourism Council.

Nå stiger optimismen igjen. Så også her hjemme.

Ifølge TUI Norge var det nesten en dobling i feriesalget sist uke, da riktig nok med hovedvekt på reiser fra september og utover.

- Vi har sett en jevn flyt av feriebestillinger siden i vinter, men nå ser det ut til at det virkelig begynner å ta fart. Vi opplever vekst over hele landet, og nå som også barnefamiliene sikrer seg sydenferien så anser vi det som en viktig tendens og noe som befester den positive trenden, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI i en pressemelding fra turoperatøren.

Mexico og Hellas topper listene over land nordmenn har bestilt utenlandsturer til, ifølge selskapet.

Coronasertifikat til sommeren

FHI-direktør Camilla Stoltenberg har uttalt seg positiv om vaksinepass, som kan bli en nøkkel for utenlandsturer i tida framover.

- Vi har ikke gjort noen endelig utredning av det, men vi er positive til å ta i bruk vaksinesertifikater, sa hun til NRK for noen dager siden.

Da statsminister Erna Solberg i forrige uke la fram planen for gjenåpningen av Norge, bekreftet hun at også den norske regjeringen jobber med å lage et coronasertifikat.

- Regjeringen utreder nå i hvilke situasjoner vi kan bruke coronasertifikatet i Norge. Vi ser blant annet på om en forenklet utgave av et coronasertifikat kan brukes for å gjenåpne samfunnet raskere, sa statssekretær Saliba Andreas Korkunc i helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet.

- Samtidig vurderer vi fortløpende nye råd for dem som er ferdig vaksinert. Vi må også se på reglene for smittekarantene, innreisekarantene og ventekarantene for dem som er vaksinert, la han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer