Sommerferie og vaksine

Sommerferien kan bli reddet

Salget av ferieturer til utlandet er nær doblet den siste uka.

IDYLL: Flere bestiller sydenferie for sommer- og høstferien. Foto: Shutterstock
IDYLL: Flere bestiller sydenferie for sommer- og høstferien. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Toppsjefen for reisegiganten TUI anslår at sommersesongen vil ligge på 75 prosent av et normalt volum.

- Vi er optimister med tanke på sommersesongen, sier TUI-sjef Friedrich Joussen til BBC.

Ved utgangen av mars hadde 2,8 millioner bestilt reise gjennom den europeiske giganten for den kommende feriesesongen - i tro på at vaksineprogrammene i Europa og USA vil gjøre det mulig å pakke kofferten for en utenlandstur igjen.

Hellas og Mexico

Tapstallene for reisebransjen har vært grusomme gjennom coronapandemien. Mer enn 62 millioner ansatte i turistindustrien har blitt arbeidsledige under pandemien, ifølge den globale bransjeforeningen World Travel and Tourism Council.

Nå stiger optimismen igjen. Så også her hjemme.

Ifølge TUI Norge var det nesten en dobling i feriesalget sist uke, da riktig nok med hovedvekt på reiser fra september og utover.

- Vi har sett en jevn flyt av feriebestillinger siden i vinter, men nå ser det ut til at det virkelig begynner å ta fart. Vi opplever vekst over hele landet, og nå som også barnefamiliene sikrer seg sydenferien så anser vi det som en viktig tendens og noe som befester den positive trenden, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI i en pressemelding fra turoperatøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.