Sommerjobb-tall overrasker

- Langt unna friskmelding.

JOBB: Fikk du ikke sommerjobb, er det alltids gratis å hoppe i sjøen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
JOBB: Fikk du ikke sommerjobb, er det alltids gratis å hoppe i sjøen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Optimismen brer seg forsiktig blant norske bedrifter på vei ut av coronapandemien. Dermed kan det se litt lysere ut for ungdom som er på jakt etter sommerjobb.

Den siste medlemsundersøkelsen utført av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) avdekker at 22 prosent av bedriftene ansetter færre sommervikarer nå enn de gjorde i 2019.

- Dette forteller to ting. Vi er langt unna friskmelding. Samtidig er disse tallene faktisk bedre enn vi hadde grunn til å frykte for kort tid siden, sier Anne-Cecilie Kaltenborn. Hun er administrerende direktør i NHO service og handel, som representerer bransjer og butikker som ofte tar inn mange sommervikarer.

3300 NHO-bedrifter har svart på undersøkelsene der de vurderer situasjonen på vei ut av pandemien.

- Fortsatt muligheter

Direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, sier at det fortsatt er muligheter for unge på jakt etter sommerjobb - selv om nåløyet altså er trangere enn før corona.

- Nå som det har åpnet opp mer, betyr det større muligheter for at unge kan få sommerjobb. For mange unge er sommerjobben det første møte med arbeidslivet. Det gir verdifull arbeidserfaring, sier Melsom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.