Norgesferie:

Sommerkrise: - Et mareritt

Serveringsbransjen kunne omsider åpne dørene for fullt etter pandemien. - Jeg skal være glad når sommeren er over, sier restauranteier i Kristiansand.

NEDSLÅENDE SITUASJON: Eieren bak restauranten Pieder Ro i Kristiansand frykter at sommersesongen blir punktert som følge av bemanningsutfordringer. Foto: Bjørn Olav Mygland
NEDSLÅENDE SITUASJON: Eieren bak restauranten Pieder Ro i Kristiansand frykter at sommersesongen blir punktert som følge av bemanningsutfordringer. Foto: Bjørn Olav Mygland Vis mer
Publisert

- Kokkene våre er helt utslitte. Vi har kommet dit at jeg må begynne å planlegge stenging én til to dager i uka, hvis vi ikke får tak i kokker, sier Rune Egedal til Børsen.

Han er eier av Pieder Ro i Kristiansand. Restauranten ligger nede ved Fiskebrygga, hvor det hver sommer kommer et stort inntog av turister.

Årets høysesong var ventet å bli en suksess etter to år med pandemi. Nå må han - i likhet med flere - trekke kraftig i nødbremsen. Serveringsbransjen er i en alvorlig bemanningskrise. Det er et massivt behov for flere ansatte - i et marked som er støvsugd.

- Helt utrolig

For Egedals restaurant, som vanligvis har åpent hver dag, sørger bemanningskrisa for at spisestedet muligens må holde stengt en til to dager i uka. Det betyr et betydelig bortfall av sårt tiltrengt kapital etter pandemien.

- Situasjonen vi står i, er helt utrolig. Det er ikke kokker å få tak i. Det er et mareritt, sier Egedal.

I høysesongperioden er det vanligvis ansatt åtte kokker på kjøkkenet, men i år har de kun tre. Han forteller at flere andre restauranter i Kristiansand opplever de samme problemene, og framholder at flere kokker har sluttet fordi de ikke orket mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer