Norgesferie:

Sommerkrise: - Et mareritt

Serveringsbransjen kunne omsider åpne dørene for fullt etter pandemien. - Jeg skal være glad når sommeren er over, sier restauranteier i Kristiansand.

NEDSLÅENDE SITUASJON: Eieren bak restauranten Pieder Ro i Kristiansand frykter at sommersesongen blir punktert som følge av bemanningsutfordringer. Foto: Bjørn Olav Mygland
NEDSLÅENDE SITUASJON: Eieren bak restauranten Pieder Ro i Kristiansand frykter at sommersesongen blir punktert som følge av bemanningsutfordringer. Foto: Bjørn Olav Mygland Vis mer
Publisert

- Kokkene våre er helt utslitte. Vi har kommet dit at jeg må begynne å planlegge stenging én til to dager i uka, hvis vi ikke får tak i kokker, sier Rune Egedal til Børsen.

Han er eier av Pieder Ro i Kristiansand. Restauranten ligger nede ved Fiskebrygga, hvor det hver sommer kommer et stort inntog av turister.

Årets høysesong var ventet å bli en suksess etter to år med pandemi. Nå må han - i likhet med flere - trekke kraftig i nødbremsen. Serveringsbransjen er i en alvorlig bemanningskrise. Det er et massivt behov for flere ansatte - i et marked som er støvsugd.

- Helt utrolig

For Egedals restaurant, som vanligvis har åpent hver dag, sørger bemanningskrisa for at spisestedet muligens må holde stengt en til to dager i uka. Det betyr et betydelig bortfall av sårt tiltrengt kapital etter pandemien.

- Situasjonen vi står i, er helt utrolig. Det er ikke kokker å få tak i. Det er et mareritt, sier Egedal.

I høysesongperioden er det vanligvis ansatt åtte kokker på kjøkkenet, men i år har de kun tre. Han forteller at flere andre restauranter i Kristiansand opplever de samme problemene, og framholder at flere kokker har sluttet fordi de ikke orket mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.