Sonja Henie

Sonja Henies strandpalass selges

Det gigantiske Oslofjord-palasset, som nå er lagt ut for salg, var skøytestjernas fristed mens hun gjorde suksess i Hollywood.

LUKSUS: Gigantvillaen som en gang tilhørte skuespilleren og kunstløperen Sonja Henie er nå til salgs. Foto: 2022 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti / 1881
LUKSUS: Gigantvillaen som en gang tilhørte skuespilleren og kunstløperen Sonja Henie er nå til salgs. Foto: 2022 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti / 1881 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sonja Henie var i sin tid en av Norges største internasjonale stjerner. Nå er skøytelegendens tidligere ferieparadis ved Oslofjorden til salgs.

Det var Sonjas far, Wilhelm Henie, som i 1927 kjøpte strandeiendommen på Landøya i Asker.

Feriepalass

Skøytestjerna overtok da faren døde i 1937. Da startet hun et stort oppussingsprosjekt for å bygge sitt palass, skriver Budstikka, som først omtalte saken.

Funkisvillaen er på hele 646 kvadratmeter, og mye av interiøret skal fortsatt være intakt. I 1980 var tomta på 19 mål, men er siden blitt utparsellert.

- Anker i Norge

Henie vokste opp på Frogner i Oslo, mens familiens sommersted var på Landøya.

Sonja overtok prakteiendommen bare ett år etter at hun flyttet til USA som 24-åring. Der satset hun som skuespiller, etter en svært suksessrik idrettskarriere med blant annet tre OL-gull.

- På Landøya var hun veldig fri og der hadde hun de beste minnene sine både med seiling, bading og et veldig sosialt liv. Etter at hun flyttet til Amerika i 1936, ble Landøya hennes anker i Norge, sier kommunikasjonssjef på Henie Onstad Kunstsenter, Gunhild Varvin, til Budstikka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer