Sonja Henie

Sonja Henies strandpalass selges

Det gigantiske Oslofjord-palasset, som nå er lagt ut for salg, var skøytestjernas fristed mens hun gjorde suksess i Hollywood.

LUKSUS: Gigantvillaen som en gang tilhørte skuespilleren og kunstløperen Sonja Henie er nå til salgs. Foto: 2022 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti / 1881
LUKSUS: Gigantvillaen som en gang tilhørte skuespilleren og kunstløperen Sonja Henie er nå til salgs. Foto: 2022 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti / 1881 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sonja Henie var i sin tid en av Norges største internasjonale stjerner. Nå er skøytelegendens tidligere ferieparadis ved Oslofjorden til salgs.

Det var Sonjas far, Wilhelm Henie, som i 1927 kjøpte strandeiendommen på Landøya i Asker.

Feriepalass

Skøytestjerna overtok da faren døde i 1937. Da startet hun et stort oppussingsprosjekt for å bygge sitt palass, skriver Budstikka, som først omtalte saken.

Funkisvillaen er på hele 646 kvadratmeter, og mye av interiøret skal fortsatt være intakt. I 1980 var tomta på 19 mål, men er siden blitt utparsellert.

- Anker i Norge

Henie vokste opp på Frogner i Oslo, mens familiens sommersted var på Landøya.

Sonja overtok prakteiendommen bare ett år etter at hun flyttet til USA som 24-åring. Der satset hun som skuespiller, etter en svært suksessrik idrettskarriere med blant annet tre OL-gull.

- På Landøya var hun veldig fri og der hadde hun de beste minnene sine både med seiling, bading og et veldig sosialt liv. Etter at hun flyttet til Amerika i 1936, ble Landøya hennes anker i Norge, sier kommunikasjonssjef på Henie Onstad Kunstsenter, Gunhild Varvin, til Budstikka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.