Familiedrama:

Sønnen må betale monstersum

Forretningsmannen Farkhad Ahkmedov har prøvd å unngå å betale penger til sin ekskone Tatjana. Nå er sønnen Temur (27) dømt til å betale henne rundt 875 millioner for å ha hjulpet faren med svindelen.

BITTER SKILLSMISSE: Tatjana Akhmedova på vei inn i retten i London. (Yui Mok/PA via AP)
BITTER SKILLSMISSE: Tatjana Akhmedova på vei inn i retten i London. (Yui Mok/PA via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet skilte seg i 2016. Da ble det bestemt at Tatjana skulle sitte igjen med 41,5 prosent av mannens formue på drøyt 11,5 milliarder.

Men foreløpig skal ekskona bare ha fått snaut 60 millioner av disse pengene, ifølge Sky News. Hun har derfor gått til rettslig skritt mot eksmannen i flere land, siden hun mener han gjemmer pengene unna.

Gjemte unna verdier

Denne uka har de møttes i retten i London.

Der har det kommet fram at Tatjana mener eksmannen har brukt deres 27 år gamle sønn Temur til å stoppe moren i å få pengene.

Blant annet skal en dyrebar yatch blitt overført til et fond i Liechtenstein.

- Uærlig

Temur er nå dømt til å betale sin mor rundt 875 millioner for sin involvering i saken.

- Kona har vært et offer for en rekke svindler hvor målet har vært å flytte mannens verdier til steder hun ikke får tak i dem. Deres eldste sønn Temur bekreftet i avhør at mannen heller vil se pengene brent enn at ekskona skal få noe av det. Dessverre har disse svindlene også blitt utført med Temurs viten og aktive assistanse, sa Tatjanas advokat Justice Gwynneth Knowles i retten ifølge Sky.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.