Familiedrama:

Sønnen må betale monstersum

Forretningsmannen Farkhad Ahkmedov har prøvd å unngå å betale penger til sin ekskone Tatjana. Nå er sønnen Temur (27) dømt til å betale henne rundt 875 millioner for å ha hjulpet faren med svindelen.

BITTER SKILLSMISSE: Tatjana Akhmedova på vei inn i retten i London. (Yui Mok/PA via AP)
BITTER SKILLSMISSE: Tatjana Akhmedova på vei inn i retten i London. (Yui Mok/PA via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet skilte seg i 2016. Da ble det bestemt at Tatjana skulle sitte igjen med 41,5 prosent av mannens formue på drøyt 11,5 milliarder.

Men foreløpig skal ekskona bare ha fått snaut 60 millioner av disse pengene, ifølge Sky News. Hun har derfor gått til rettslig skritt mot eksmannen i flere land, siden hun mener han gjemmer pengene unna.

Gjemte unna verdier

Denne uka har de møttes i retten i London.

Der har det kommet fram at Tatjana mener eksmannen har brukt deres 27 år gamle sønn Temur til å stoppe moren i å få pengene.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Blant annet skal en dyrebar yatch blitt overført til et fond i Liechtenstein.

- Uærlig

Temur er nå dømt til å betale sin mor rundt 875 millioner for sin involvering i saken.

- Kona har vært et offer for en rekke svindler hvor målet har vært å flytte mannens verdier til steder hun ikke får tak i dem. Deres eldste sønn Temur bekreftet i avhør at mannen heller vil se pengene brent enn at ekskona skal få noe av det. Dessverre har disse svindlene også blitt utført med Temurs viten og aktive assistanse, sa Tatjanas advokat Justice Gwynneth Knowles i retten ifølge Sky.

DØMT: Temur Akhmedov på vei til retten i London. Foto:Tolga Akmen / AFP
DØMT: Temur Akhmedov på vei til retten i London. Foto:Tolga Akmen / AFP Vis mer

Knowles hevdet også at Temur ved flere anledninger har tilbakeholdt informasjon og bevis.

- Han er et uærlig menneske som vil gjøre hva som helst for faren sin. Først og fremst fordi han er helt økonomisk avhengig av faren, sa Knowles videre.

Temur har i etterkant av dommen uttalt seg via en talsmann.

- Som millioner av andre unge mennesker har Temur blitt fanget mellom foreldrene i et samlivsbrudd. Han ønsket aldri å ta noen side eller bli involvert, men ble til slutt sugd inn i den bitre striden. Hans eneste ønske var å ende feiden. Selv om han er dypt uenig i dommen, synes han det er en pris verdt å betale dersom det løser konflikten mellom foreldrene, sier talsmannen ifølge Sky.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer