Spansk toppolitiker ut mot Norwegian

Parlamentsgruppen fra regjeringspartiet Unidas Podemos støtter spanske piloter og kabinansatte i striden med Norwegian.

BEKYMRET: Parlamentsmedlemmet Rafael Mayoral har delt denne videoen på Twitter. Video: @MayoralRafa / Twitter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Representanter for Unidas Podemos (UP) i det spanske parlamentet møtte denne uka pilotfagforeningen SEPLA og kabinfagforeningen USO, som representerer 1300 Norwegian-ansatte i Spania.

- De fortalte oss om en veldig bekymringsfull situasjon, sier UPs parlamentsmedlem Rafael Mayoral i en video han publiserte på twitter idag fredag.

Fagforeningene frykter at Norwegian ikke vil dekke sosiale utgifter, hvis det blir oppsigelser i et spansk datterselskap som leier ut personale til flyselskapet.

Og oppsigelser er det god grunn til å frykte, i et Norwegian-konsern som for to uker siden ble reddet fra en truende konkurs.

- Meningsløst

Nylig tok USO og SEPLA rettslige skritt for at spanske piloter og kabinansatte skal regnes som ansatte i morselskapet Norwegian Air Shuttle.

De mener at de ansatte både jobber for og styres av morselskapet - og ikke det spanske datterselskapet som leier dem ut. Frykten er at datterselskapet ikke har penger til å betale for sosiale rettigheter, og at regninga etterlates ubetalt.

Etter møtet denne uka, får de støtte hos parlamentsmedlem Rafael Mayoral.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer