Spanske ansatte i harnisk

Ifølge fagforeningen USO prøver Norwegian å skyve fra seg ansvaret for 1300 spanske piloter og kabinpersonale.

Publisert
Sist oppdatert

Mens Norwegians konsernsjef Jacob Schram kan glede seg over långivernes og aksjonærenes ja til sin redningsplan, råder fortvilelsen blant spanske piloter og kabinansatte.

De frykter at et datterselskap uten penger i kassa - Norwegian Air Resources i Spania (NAR ES) - vil få ansvaret for å betale dem det de har krav på mens flyene er parkert og de er uten en jobb å gå til.

De ansatte har fått beskjed om å levere tilbake uniformer og ID-kort.

- Det er indignasjon og forvirring i like deler blant de spanske arbeiderne, fordi selskapet sier at vi ikke er oppsagt, mens handlingene deres viser det motsatte, sier Ernesto Iglesias, luftfartsansvarlig i fagforeningen USO, som organiserer kabinansatte.

«En fiksjon»

Ifølge Iglesias har Norwegian 900 kabinansatte og 400 piloter i Spania.

I en pressemelding som USO sendte ut onsdag står det om «indignasjon og forbløffelse» etter at det ble bekjentgjort at CV-er skulle samles inn.

- Det er uforståelig at Norwegian later som de ikke kjenner besetninger som de inntil helt nylig instruerte, programmerte flyginger for, overlot ansvaret for de dyre flyene til, og så videre, står det i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer