Spår 100 000 nye arbeidsledige

Coronatiltakene videreføres til over påske. Det vil få enorme økonomiske konsekvenser, ifølge flere eksperter.

ARBEIDSLEDIGHET: Professor Jon Olaf Olaussen ved NTNU mener videreføringen av coronatiltakene vil førte til enda flere arbeidsledige. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet.
ARBEIDSLEDIGHET: Professor Jon Olaf Olaussen ved NTNU mener videreføringen av coronatiltakene vil førte til enda flere arbeidsledige. Foto: Bjrn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De sterkeste og mest inngripende tiltakene i fredstid fortsetter i tre nye uker. Skoler, barnehager, treningssentre, frisører, barer og restauranter vil fortsatt være stengt.

Tiltakene skal stoppe spredningen av coronaviruset. Samtidig er de økonomiske konsekvensene uten sidestykke. De enorme økonomiske konsekvensene vil fortsette, mener professor Jon Olaf Olaussen ved NTNU.

- Videreføringen av tiltakene vil føre til at enda flere blir arbeidsledige. Enda flere vil også få problemer med å betale låna sine, og det vil skape ytterligere bekymringer for folk, sier Olaussen til Børsen.

- Flere konkurser

Han tror det er usunt at folk blir sittende hjemme med sånne bekymringer.

- Det negative med at folk blir bekymret for økonomien er også at de begynner å spare. Det er bra at folk sparer til vanlig, men i en økonomisk nedgangstid er det farlig at folk blir redde og forsiktige, sier Olaussen.

Han ser derimot alvorligst på hvordan videreføringen av tiltakene vil påvirke arbeidsledigheten.

- 100 000 flere arbeidsledige

Professoren spår at ytterligere 100 000 nordmenn vil bli arbeidsledige i den kommende tiltaksperioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer