Spår «det største krakket i historien»

Amerikansk investor tror et gigantisk økonomisk krakk kommer nå i oktober, men at det er gode muligheter for å bli rik på det. - Maler fanden på veggen, sier norsk ekspert.

KRAKK: Den amerikanske forfatteren og investoren Robert Kiyosaki tror det kommer et voldsomt krakk i oktober. Norsk ekspert tror det hele er overdrevet. Foto: Shutterstock
KRAKK: Den amerikanske forfatteren og investoren Robert Kiyosaki tror det kommer et voldsomt krakk i oktober. Norsk ekspert tror det hele er overdrevet. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Den amerikanske investoren, forretningsmannen og forfatteren Robert Kiyosaki tror at et gigantisk krakk i markedet er rett rundt hjørnet.

Han mener det kommer i oktober, og at prisen på aksjer, gull, sølv og bitcoin vil rammes.

- Det kommer til å bli det største krakket i verdenshistorien. Vi har aldri hatt så mye gjeld pumpet opp. Gjelden i forhold til BNP er ute av syne, sier han i et intervju med nettstedet Kitco News, som er omtalt av en rekke medier - blant andre Independent og Yahoo News.

Kiyosaki har en formue på nærmere 100 millioner dollar, ifølge Celebrity Net Worth, og er kjent for en rekke selvhjelpsbøker innen personlig økonomi.

Kritiserer pengetrykkingen

Kiyosaki kritiserer blant annet bruken av «kvantitative lettelser», også kalt «pengetrykking», som metode for å stimulere økonomien.

Ved å generere nye penger får sentralbanken råd til å kjøpe et stort antall statsobligasjoner for å hjelpe til med å holde økonomien i gang gjennom pandemien. Kjøpesummen utgjør svimlende 120 millarder dollar i måneden.

Kiyosaki sier at folk ikke trenger å gå på prestisjeuniversitetet Harvard for å forstå at «du ikke kan fortsette å skrive ut falske penger ... det er ikke bra.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer