Spår totalkollaps

Oljeprisen vil mer enn halveres i løpet av kort tid, ifølge kjent investor.

KONGE PÅ HAUGEN: OPEC har stor kontroll på oljemarkedet, og reduserer nå tilbudet for å øke oljeprisen. Her avbildet er Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih. Foto: Heinz-Peter Bader / REUTERS / NTB.
KONGE PÅ HAUGEN: OPEC har stor kontroll på oljemarkedet, og reduserer nå tilbudet for å øke oljeprisen. Her avbildet er Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih. Foto: Heinz-Peter Bader / REUTERS / NTB. Vis mer
Publisert

Porteføljeansvarlig i investeringsselskapet Clean Energy Transition, Per Lekander, tror oljeprisen vil styrte innen kort tid, ifølge CNBC.

Oljeprisen er i dag på rundt 84 dollar, men Lekander spår at den vil droppe helt ned til 35 dollar innen kort tid.

- Vil bryte sammen

«Hvis min prognose er riktig, noe jeg er veldig sikker på, vil markedet kollapse,» sier Lekander.

Han begrunner spådommen med avtakende etterspørsel etter olje, og at samarbeidet i OPEC er i ferd med å bryte sammen.

OPEC består av 13 oljeproduserende nasjoner, blant annet Russland og Saudi-Arabia, som samarbeider om å regulere oljeprisen gjennom tilbudet. Organisasjonen står til sammen for rundt 40 prosent av verdens oljeproduksjon.

Lekander peker på at den siste OPEC-beslutningen ble nærmest utelukkende tatt av Saudi-Arabia, noe som tyder på mangel på samarbeid innad i organisasjonen.

- Konge på haugen

Oljeanalytiker i SEB Bjarne Schieldrop, har liten tro på at OPEC vil bryte sammen i nær framtid.

- Jeg tror OPEC føler at de har full kontroll over oljemarkedet, at de er konge på haugen, og at samarbeidet mellom Russland og Saudi-Arabia fungerer godt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.