Spår vill julehandel

Virke spår rekordmange pakker under juletreet i år.

MER PENGER: Hver enkelt av oss vil bruke mer penger på julegaver i år enn i fjor. Årets julehandel vil slå alle rekorder, tror Virke.
MER PENGER: Hver enkelt av oss vil bruke mer penger på julegaver i år enn i fjor. Årets julehandel vil slå alle rekorder, tror Virke. Vis mer
Publisert

Landets julenisser går trolig travle tider i møte. Årets julehandel vil slå alle rekorder, tror Virke.

Årets julehandelsprognose, som er utført av Kvarud Analyse på oppdrag for Virke, anslår at nordmenn kommer til å handle for 57 milliarder kroner i november og 63 milliarder i desember. Det tilsvarer en økning på 10,5 prosent fra i fjor.

I snitt vil hver og en bruke 11.760 kroner på julehandelen i år, over 1.100 kroner mer enn i fjor.

- Dette er annerledesåret, og julehandelen er intet unntak, slår direktør Harald Jachwitz Andersen i Virke handel fast.

Pandemi og stengte grenser

For det er coronapandemien og stengte grenser som trolig vil føre til at kortleserne går varme i norsk butikker. På grunn av pandemien vil nordmenn bruke om lag 20 milliarder kroner mindre på reiser, opplevelser og andre tjenester i november og desember enn på samme tid i fjor. Dette er penger som i år i stor grad vil bli brukt på varer, tror analytikerne.

I tillegg fører stengte grenser til at om lag 3 milliarder kroner som normalt brukes på mat og drikke over grensa, vil bli lagt igjen i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.