Åpen Stein Erik Hagen:

Sparer strøm: - 10 grader

Stein Erik Hagen har skrudd ned varmen og hentet fram strikkegenseren. Milliardæren sparer strøm, og sier det ikke handler om penger, men om å vise solidaritet med fellesskapet. - Jeg sparer for å være solidarisk med fellesskapet, sier han til Dagbladet.

SPARER PÅ STRØMMEN, IKKE PÅ KRUTTET: Stein Erik Hagen sier regjeringen fører en splittende retorikk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPARER PÅ STRØMMEN, IKKE PÅ KRUTTET: Stein Erik Hagen sier regjeringen fører en splittende retorikk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Orkla-styreleder Stein Erik Hagen forteller Dagbladet at selv han - med mange milliarder på bok - har satt til livs sparetiltak.

- Jeg har skrudd av varmen på hyttene, selv om jeg fortsatt bruker dem, sier Hagen og kommer med en klar oppfordring til andre velholdne nordmenn:

- Skru ned varmen, folkens!

Omgitt av næringslivstopper på NHOs årskonferanse fikser Hagen forsiktig på en blå løve-pins han har på jakkeslaget.

- Chelsea-logo? Nei, nei, nei. Dette er Orkla-løven, sier Hagen og smiler.

10 grader inne

Orkla-kongen Stein Erik Hagen følger sin egen oppfordring, og har implementert flere strømsparegrep også på hjemmebane.

- Hjemme har vi samme, lave temperatur overalt nå. Og vi er blitt mye flinkere til å skru av lyset. Rommene vi ikke oppholder oss i lar vi stå på 10 grader, sier han til Dagbladet.

- 10 grader. Det er kaldt, Hagen?

- Jo, men man behøver ikke så mye varme i rommene man ikke bruker. Vi har skrudd ned temperaturene i resten av huset også. Jeg går mye i genser hjemme nå, sier Hagen og smiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer