Ebay:

Sparker 1000 ansatte

Teknologiselskapet kvitter seg med ni prosent av arbeidsstyrken sin.

MASSEOPPSIGELSER: Ebay kvitter seg med mange ansatte. Foto: Ben Margot / AP / NTB
MASSEOPPSIGELSER: Ebay kvitter seg med mange ansatte. Foto: Ben Margot / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag informerte administrerende direktør i Ebay, Jamie Iannone, de ansatte om nedbemanning på selskapets blogg.

«I dag deler jeg nyheter om endringer vi implementerer for å bedre posisjonere eBay for langsiktig, bærekraftig vekst. Den mest betydningsfulle og tøffeste av disse beslutningene er å redusere vår nåværende arbeidsstyrke med omtrent 1000 stillinger, eller anslagsvis 9 prosent av heltidsansatte», skriver han.

Sies opp på Zoom

Selskapet skal også redusere kontrakter for sin alternative arbeidsstyrke over de neste månedene.

«Dette er ikke noe vi tar lett på - og vi erkjenner den påvirkningen de vil ha på alle eBayers. Vi må si farvel til mennesker som har gjort så mange viktige bidrag til eBay-samfunnet og kulturen, og dette er ikke enkelt», skriver toppsjefen.

SPARKET: Sjefen for Better.com, Vishal Garg, sparket 900 av sine ansatte via et Zoom-møte. Video: Youtube/Power Of Banana. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Iannone forteller at de onsdag vil varsle de ansatte som mister jobben, og eventuelt gå i forhandlinger der det er nødvendig. Sparkingen vil foregå på videotjenesten Zoom.

«Vi ber om at alle ansatte i USA jobber hjemmefra 24. januar for å gi plass og privatliv til disse samtalene. V er forpliktet til å behandle alle med respekt og empati gjennom denne overgangen, og gi berørte ansatte støtte og oppfølging, sier han.

Tøffe tider

Ebay-aksjene stupte 4 prosent i november etter at fjerdekvartalsresultatet ble kjent, skriver CNBC. Selskapet har tidligere uttalt seg om utfordringer i Europa, i tillegg til inflasjon.

I januar godtok Ebay å betale tre millioner dollar i et forlik for å unngå straffeforfølgelse av FBI etter at selskapets ansatte skal ha trakassert et ektepar i Massachusetts, ifølge samme nettsted. De skal ha sendt levende edderkopper, kakerlakker og andre ubehagelige overraskelser i posten.