Meta:

Sparker 11 000 ansatte: - Jeg tok feil

Onsdag kunngjorde Facebook-eieren at 13 prosent av arbeidsstyrken må gå.

BEKLAGER: Mark Zuckerbeg kunngjorde onsdag at Meta sparker 11 000 ansatte. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB
BEKLAGER: Mark Zuckerbeg kunngjorde onsdag at Meta sparker 11 000 ansatte. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook-eieren varslet tidligere denne uka at de planla å permittere tusenvis av ansatte denne uka. Onsdag delte administrerende direktør Mark Zuckerberg et brev til sine ansatte.

«I dag deler jeg en av de vanskeligste endringene vi har gjort i Metas historie. Jeg har bestemt meg for å redusere størrelsen på teamet vårt med omtrent 13 prosent og la mer enn 11 000 av våre talentfulle ansatte gå», skriver han.

Zuckerberg skriver videre at selskapet tar flere grep, blant annet å kutte kostnader og forlenge ansettelsesstopp.

«Jeg vil ta ansvar for disse avgjørelsene og for hvordan vi havnet her. Jeg vet dette er tøft for alle, og jeg er spesielt lei meg for dem som er påvirket».

Det kommer i kjølvannet av at Meta la fram et svært svakt resultat for tredje kvartal. Da gjorde også Zuckerberg det klart at selskapet ville redusere staben.

Innrømmer feil

Zuckeberg tar selvkritikk i brevet:

Han viser til at verden tok store digitale skritt i starten av coronapandemien. Det ville bety et varig skifte, mente toppsjefen, som besluttet å øke selskapets investeringer.

- Det spilte seg uheldigvis ikke ut slik jeg forventet. Ikke bare har netthandel sunket til nivåer før pandemien, vi har også en større makroøkonomisk nedtur, økt konkurranse og lavere annonseomsetning enn jeg forventet. Jeg tok feil, og jeg tar ansvar for det, skriver Zuckeberg.

VANSKELIG LINJE: Sjef i Facebook, Mark Zuckerberg, er tydelig hva han mener om sosiale mediers rolle rundt faktasjekk. Video: CNBC via AP Vis mer

I utgangen av september var det 87 000 ansatte i selskapet. Metas utgifter økte med 19 prosent på årsbasis ved utgangen av tredje kvartal, til 22,1 milliarder dollar. Metas totale salg sank med fire prosent og omsetningen stupte med 46 prosent på årsbasis, viser tredjekvartalstallene.

I Zuckerbergs brev beskrives også framtidsutsiktene til selskapet. Han skriver blant annet han mener selskapet er dypt undervurdert, og at han er sikkert på at Meta skal komme styrket ut av den nåværende krisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer