Sparker ansatte etter coronafester

Skistar slår ned på ansatte som fester.

SÄLEN: Skianlegget til Skistar i Sälen. Foto: Skistar
SÄLEN: Skianlegget til Skistar i Sälen. Foto: Skistar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere ansatte i skianlegget i Sälen i Sverige har fått sparken etter at de har deltatt på fester som ikke var i tråd med svenske smittevernregler. Det skriver SVT.

Skistar, som driver skianlegget, vil ikke oppgi hvor mange som har mistet jobben, men det skal dreie seg om et titall ansatte.

- Et antall medarbeidere arrangerte en ulovlig fest som strider mot både våre interne regler og myndighetenes anbefalinger under den pågående coronapandemien, sier destinasjonssjef Jonas Bauer i Skistar Sälen til SVT.

Flere fester

Ifølge SVTs opplysninger skal det dreie seg om flere fester med flere deltagere enn anbefalt.

- Konsekvensen ble at vi har blitt enige med de berørte om at de skilles fra sine asettelsesforhold og forlater Skistar. Vi som arbeidsgiver har reagert på liknende måter før, nå gjør vi det igjen, og vi kommer til å gjøre det hvis det skulle skje enda en gang, sier Bauer.

Smittede skal ha jobbet

I helga skrev den svenske kringkasteren at flere ansatte hadde fortalt at de følte seg presset til å jobbe selv om de var coronasmittet.

Smittevernoverlegen i region Dalarna forteller at Sälen er hardt rammet av coronapandemien og at det nå er mye smitte i skibygda. Han advarte på det sterkeste mot at coronasmittede skulle møte på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer