- Sparker flere tusen ansatte

Flyselskapet Virgin Atlantic, som kontrolleres av milliardæren Richard Branson, planlegger å si opp over 3000 ansatte, ifølge Sky News.

KRISERAMMET: Det Richard Branson-eide flyselskapet Virgin Atlantic planlegger å kvitte seg med over 3000 ansatte, ifølge Sky News. Foto: Trf Images / Shutterstock / NTB Scanpix
KRISERAMMET: Det Richard Branson-eide flyselskapet Virgin Atlantic planlegger å kvitte seg med over 3000 ansatte, ifølge Sky News. Foto: Trf Images / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har rammet luftfarten brutalt. Nå melder Sky News at flyselskapet Virgin Atlantic planlegger å sparke opp mot en tredjedel av alle sine ansatte. Det tilsvarer over 3000 personer.

Fagforeninger og ansatte har blitt informert om nyheten ved lunsjtider i dag, skriver den britiske nyhetsformidleren.

Financial Times skriver at selskapet selv har kunngjort planer om å kutte så mange som 3150 arbeidsplasser, samtidig som de varsler at det kan ta opp mot tre år før trafikktallene er tilbake på 2019-nivå.

- Vi har kommet oss gjennom mange stormer siden vår første flytur for 36 år siden, men ingen av dem har vært så ødeleggende som Covid 19 og det medfølgende tapet av liv og levebrød for så mange, sier Shai Weiss, administrerende direktør i Virgin Atlantic, i en pressemelding.

- Jeg skulle ønske at det ikke var tilfellet, men vi er nødt til å redusere antallet ansatte, sier Weiss videre.

BER OM HJELP: Seriegründer og forretningskjendis Richard Branson har tidligere uttalt at flyselskapet Virgin Atlantic trenger hjelp om det skal klare seg gjennom coronakrisa. Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB Scanpix
BER OM HJELP: Seriegründer og forretningskjendis Richard Branson har tidligere uttalt at flyselskapet Virgin Atlantic trenger hjelp om det skal klare seg gjennom coronakrisa. Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Det må til

Kuttene innebærer blant annet at flyselskapet forlater sin base på London-flyplassen Gatwick, hvor selskapet har hatt sitt hovedkontor i 35 år, ifølge Financial Times.

Virgin Atlantics grunnlegger Richard Branson, har selv gått ut og bedt om krisehjelp fra britiske myndigheter på vegne av selskapet.

- Det må til om vi skal klare det med den enorme usikkerheten som er, og når vi ikke vet hvor lenge flyene blir stående på bakken. Men dette er penger som skal betales tilbake, understreket Branson i et brev til de ansatte som ble kjent 20. april, ifølge NTB.

Selv har han uttalt at han vil gjøre alt han kan for å redde flyselskapet.

TAPTE VEDDEMÅL: Virgin Air-sjef og mangemilliardær Sir Richard Branson tapte et veddemål mot sjefen i Air Asia, og måtte ta sikkerhetsdemonstrasjonen på et av deres fly. Det gikk så som så. - Sånn skal det ikke gjøres, sier Air Asia-sjefen. Vis mer

Under administrasjon

Dagen etter at Branson gikk ut med sin bønn, ble det kjent at flyselskapet Virgin Australia hadde gått med på å settes under administrasjon etter at de fikk nei fra regjeringen om lån for å komme seg gjennom coronakrisa.

Virgin, som er Australias nest største flyselskap, opplyste at de har utnevnt en ekstern administrasjon fra revisjonsselskapet Deloitte til å «rekapitalisere virksomheten og bidra til å sikre at den kommer tilbake i en sterkere økonomisk stilling på den andre siden av covid-19», ifølge NTB.

Avgjørelsen kommer etter at den australske regjeringen sa nei til Virgins anmodning om et lån på 1,4 milliarder australske dollar, tilsvarende rundt 9,2 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer