- Sparker flere tusen ansatte

Flyselskapet Virgin Atlantic, som kontrolleres av milliardæren Richard Branson, planlegger å si opp over 3000 ansatte, ifølge Sky News.

KRISERAMMET: Det Richard Branson-eide flyselskapet Virgin Atlantic planlegger å kvitte seg med over 3000 ansatte, ifølge Sky News. Foto: Trf Images / Shutterstock / NTB Scanpix
KRISERAMMET: Det Richard Branson-eide flyselskapet Virgin Atlantic planlegger å kvitte seg med over 3000 ansatte, ifølge Sky News. Foto: Trf Images / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har rammet luftfarten brutalt. Nå melder Sky News at flyselskapet Virgin Atlantic planlegger å sparke opp mot en tredjedel av alle sine ansatte. Det tilsvarer over 3000 personer.

Fagforeninger og ansatte har blitt informert om nyheten ved lunsjtider i dag, skriver den britiske nyhetsformidleren.

Financial Times skriver at selskapet selv har kunngjort planer om å kutte så mange som 3150 arbeidsplasser, samtidig som de varsler at det kan ta opp mot tre år før trafikktallene er tilbake på 2019-nivå.

- Vi har kommet oss gjennom mange stormer siden vår første flytur for 36 år siden, men ingen av dem har vært så ødeleggende som Covid 19 og det medfølgende tapet av liv og levebrød for så mange, sier Shai Weiss, administrerende direktør i Virgin Atlantic, i en pressemelding.

- Jeg skulle ønske at det ikke var tilfellet, men vi er nødt til å redusere antallet ansatte, sier Weiss videre.

- Det må til

Kuttene innebærer blant annet at flyselskapet forlater sin base på London-flyplassen Gatwick, hvor selskapet har hatt sitt hovedkontor i 35 år, ifølge Financial Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer