Norwegian-fallskjerm

Sparket - tjener 5 mill. mer enn ny toppsjef

Den sparkede Norwegian-sjefen Jacob Schram beholder lønna og vil dra inn 14 millioner kroner de neste to åra. Det er 5 millioner kroner mer enn den nye toppsjefen Geir Karlsen.

FALLSKJERM: Jacob Schram har ledet Norwegian siden 1. januar 2020. Når han nå må si fra seg styrestikka, beholder han årslønna på 7 millioner kroner i 24 måneder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FALLSKJERM: Jacob Schram har ledet Norwegian siden 1. januar 2020. Når han nå må si fra seg styrestikka, beholder han årslønna på 7 millioner kroner i 24 måneder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ikke stor entusiasme, sier Norwegians styreleder Svein Harald Øygard til Børsen.

Han kommenterer sluttpakka til Jacob Schram, som ble kastet etter et styremøte i selskapet søndag.

Schram har ledet Norwegian siden 1. januar 2020. Når han nå må si fra seg styrestikka, beholder han årslønna på 7 millioner kroner i 24 måneder. De første ni månedene med såkalt arbeidsplikt som rådgiver for styret, de neste 15 i form av en sluttpakke uten forpliktelser.

Enorm krise

- Vi anmodet ham om å godta en sluttpakke som bedre gjenspeiler utfordringene i industrien. Det godtok han ikke, sier styreleder Øygard.

- Kan du utdype dette?

- Luftfarten har vært i en helt enorm krise under pandemien og tatt den kanskje største trøkken av alle bransjer. Tusenvis har mistet jobben. Veldig mange av dem som har lånt selskapet penger har ikke fått igjen pengene sine. Og mange av disse utfordringene vil vedvare. Så vi søkte å finne en løsning som bedre gjenspeiler dette.

- Hva tenker du om at dere ikke lyktes?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer