Sparket 900 på Zoom: Saksøkes

Toppsjefen sparket 900 ansatte på Zoom. Nå er han igjen i hardt vær.

SPARKET: Sjefen for Better.com, Vishal Garg, sparket 900 av sine ansatte via et Zoom-møte. Video: Youtube/Power Of Banana. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

Sjokkmeldingen under et nettmøte med de ansatte noen dager før jul i fjor, ble lekket og delt. Over natta var toppsjefen i Better.com, Vishal Garg, et aldri så lite nettfenomen.

Garg kalte like gjerne inn samtlige 900 berørte i boliglånsselskapet til et møte på Zoom, og der han gikk rett på sak:

- Jeg har dårlige nyheter. Vi kommer til å kvitte oss med 15 prosent av ansatte, og du er en av dem som må slutte, sa Garg blant annet.

Deler av møtet ble spredt på YouTube og TikTok, og deretter omtalt i internasjonale medier og av Børsen.

Beklaget dypt

Det ble naturlig nok en del oppstuss etter den uortodokse måten å formidle en masseoppsigelse på. Garg måtte ut i permisjon, men kunne vende tilbake mot slutten av januar.

Da hadde han blant annet brukt tida til å reflektere over sin lederstil, skrev CNN.

Samtidig skrev han et beklagende brev til de ansatte:

- Jeg er dypt lei meg for angsten, distraksjonen og forlegenheten mine handlinger har forårsaket. Jeg har brukt mye tid på å tenke på hvor vi er som selskap og hvilken type lederskap som Better.com trenger … og lederen jeg ønsker å være, het det blant annet.

Biden-bom på renta

Nå er Garg nok en gang i ferd med å havne i begivenhetenes sentrum.

Sarah Pierce, tidligere konserndirektør for salg og drift i Better.com, har levert et søksmål der det hevdes at toppsjefen har gitt feilaktige uttalelser som har villedet investorene, melder CNN.

Bakgrunnen skal ha vært en fusjonsprosess på 7,7 milliarder dollar (tilsvarende 73 milliarder kroner) som angivelig sto i fare for å strande på grunn av Betters finansielle status, ifølge Pierce.

Hun anfører videre at hun ble presset ut av jobben i februar, etter å ha gitt uttrykk for sine bekymringer internt i selskapet.

Den tidligere salgsdirektøren hevder også i søksmålet at Garg skal ha kommet med flere feilaktige anslag på renteutviklingen, og blant annet hevdet at boliglånsrentene ville falle fordi «president Biden ville dø av covid».

Avviser alt

Det hele avvises av Betters advokater, som blant annet uttaler at påstandene er «ubegrunnede».

- Vi har gått gjennom påstandene. Vi er overbevist om at anklagene ikke er berettiget, uttaler en Better.com-advokat, ifølge CNN.

- Selskapet er trygg på vår økonomiske praksis og vår regnskapspraksis. Vi vil forsvare oss mot dette søksmålet med full tyngde, heter det i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer