Sparket 900 på Zoom: Saksøkes

Toppsjefen sparket 900 ansatte på Zoom. Nå er han igjen i hardt vær.

SPARKET: Sjefen for Better.com, Vishal Garg, sparket 900 av sine ansatte via et Zoom-møte. Video: Youtube/Power Of Banana. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

Sjokkmeldingen under et nettmøte med de ansatte noen dager før jul i fjor, ble lekket og delt. Over natta var toppsjefen i Better.com, Vishal Garg, et aldri så lite nettfenomen.

Garg kalte like gjerne inn samtlige 900 berørte i boliglånsselskapet til et møte på Zoom, og der han gikk rett på sak:

- Jeg har dårlige nyheter. Vi kommer til å kvitte oss med 15 prosent av ansatte, og du er en av dem som må slutte, sa Garg blant annet.

Deler av møtet ble spredt på YouTube og TikTok, og deretter omtalt i internasjonale medier og av Børsen.

Beklaget dypt

Det ble naturlig nok en del oppstuss etter den uortodokse måten å formidle en masseoppsigelse på. Garg måtte ut i permisjon, men kunne vende tilbake mot slutten av januar.

Da hadde han blant annet brukt tida til å reflektere over sin lederstil, skrev CNN.

Samtidig skrev han et beklagende brev til de ansatte:

- Jeg er dypt lei meg for angsten, distraksjonen og forlegenheten mine handlinger har forårsaket. Jeg har brukt mye tid på å tenke på hvor vi er som selskap og hvilken type lederskap som Better.com trenger … og lederen jeg ønsker å være, het det blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.