Nets:

Sparket ansatte etter grove funn

Seksuell trakassering, rasisme og ukultur skal ha preget arbeidsmiljøet hos betalingsgiganten Nets i Danmark. Nå setter de inn tiltak.

UKULTUR: En gjennomgang av arbeidsmlijøet i Nets Danmark ga oppsiktsvekkende funn. Foto: Nets Danmark A/S
UKULTUR: En gjennomgang av arbeidsmlijøet i Nets Danmark ga oppsiktsvekkende funn. Foto: Nets Danmark A/S Vis mer
Publisert

Sexisme og ubehagelige kommentarer skal ha preget arbeidsmiljøet hos den danske betalingsgiganten Nets, skriver det danske Finansforbundet i en pressemelding. Blant annet skal uttrykket «mine indiske aper» ha blitt brukt om selskapets konsulenter.

- Sexistisk atferd, utestengelse, aggressiv uthenging i møter og rasistiske utsagn, sier tillitsvalgt Frank Olsen i Nets Danmark om den krenkende atferden.

I tillegg slet bedriften med stort gjennomtrekk av kvinnelige ansatte. Etter nærmere undersøkelser ble det oppdaget en rekke problematiske holdninger blant ansatte.

- Det resulterte i at et par fikk sparken, og noen fikk advarsler, sier Olsen til Finansforbundets danske fagblad.

Flere kvinner åpnet opp om deres erfaringer. De fortalte blant annet om mannlige kollegaer som kom med seksuelt ladde kommentarer om kvinnenes kropp, og om kolleger som hadde uttrykt ønske om å ligge med dem.

- Kulturen hadde slått rot, og ansatte tenkte kanskje dette bare var noe de måtte leve med. Problemet var at oppførselen aldri medførte konsekvenser, men det gjør det nå, sier Olsen.

- Skuffet

- Krenkende oppførsel er noe vi ikke aksepterer i Nets og har nulltoleranse på dette, skriver Lars Erik Tellmann, landssjef for Nets Norge i en e-post til Dagbladet.

Saken ligger nå hos ledelsens samarbeidsutvalg for videre tiltak og forebygging.

- Jeg er skuffet over at vi har hatt disse sakene som er omtalt i Danmark. Det tyder på at vi i Danmark ikke har vært tydelige nok på hva krenkende oppførsel er, og heller ikke fanget opp signalene tidsnok, fortsetter han.

Ifølge Tellmann har Nets gjennomgått en lang prosess for å definere selskapets sentrale verdier. Han nevner mangfold, likestilling og inkludering.

- Det er avgjørende at vi som både ledere og ansatte i alle Nordens land er bevisste på hvilken atferd vi bør utvise, slik at Nets er et godt sted å gå på jobb, skriver han.

Nets er Nord-Europas største digitale betalingsløsning, og har om lag 300 medarbeidere i Norge.

- Vi tar dette temaet og disse sakene svært alvorlig på nordisk nivå, og har kalt inn til en oppfrisknings-opplæring for å bedre forebygge, identifisere og agere rundt uønsket atferd på arbeidsplassen, skriver landssjefen videre.

Tellmann avviser at det i Norge er samme ukultur, men forsikrer om at ledelsen jobber tett med både tillitsvalgte og Finansforbundet for å sikre en trygg og god arbeidsplass.

Eskalert

Vigdis Mathisen er leder for Finansforbundet i Norge, og forklarer at de både håper og ønsker at tilfeller som dette kan løses internt i bedriften.

- I Nets har det tydelig eskalert. Det skal ha gått noen runder i bedriften før slike potensielle saker når opp til oss, forklarer hun.

På spørsmål om krenkende atferd er et utbredt problem i finansbransjen, svarer Mathisen at de ikke har mange tilfeller av dette hos dem.

- Vi er ikke så naive at vi tror det ikke finnes, men jo mer det snakkes om, jo bedre er det. Bare å prate om det skaper rom for å korrigere hverandre dersom det er et tema, tipser hun.

Mathisen peker på bedriftskultur, og mener alle må ta stilling og ha et forhold til hva som er greit på arbeidsplassen og ikke. Det viktigste arbeidet er aktiv forebygging, ifølge henne.

- Jeg tror vi må innse at det stadig kommer nye ansatte i bedriften, og en sånn type jobb må bare gjentas og gjentas. Vi kan ikke forutsette at alle som begynner i finans har et forhold til slike regler.

Hun oppfordrer ansatte som opplever eller bevitner krenkende atferd og trakassering til å ta kontakt med tillitsvalgte på arbeidsplassen.

- Det er ikke alt som blir varslingssaker i etterkant, men det kan være greit å prate med noen som har taushetsplikt, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer