Sparket banksjef krever millioner

Søksmålet som den oppsagte banksjefen Rune Hvidsten forbereder mot Askim og Spydeberg Sparebank vil bli på flere millioner kroner.

PÅ DAGEN: Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank måtte gå på dagen. Nå varsler millionsøksmål. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no
PÅ DAGEN: Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank måtte gå på dagen. Nå varsler millionsøksmål. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no Vis mer
Publisert

Banksjefen ble mandag denne uka avskjediget med umiddelbar virkning etter å ha vært suspendert siden 24. november i fjor.

Ifølge børsmeldingen fra banken ble suspensjonen iverksatt «i påvente av nærmere undersøkelser om alvorlige forhold omtalt i media».

BESTRIDER: Eks-banksjef Rune Hvidsten mener seg uberettiget oppsagt. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no
BESTRIDER: Eks-banksjef Rune Hvidsten mener seg uberettiget oppsagt. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no Vis mer

Rune Hvidsten mener derimot at de viktigste forholdene i den aktuelle saken har vært godt kjent for banken, og han mener derfor at oppsigelsen er ulovlig.

- Veldig ødeleggende

- Det sier seg selv at dette er veldig ødeleggende for hans karriere og framtidsutsikter. Det er jo en veldig alvorlig handling fra banken å avskjedige ham, sier Hvidstens advokat, Hans Kristian Skarpholt, til Børsen.

TIL SAK: Advokat Hans Kristian Skarpholt sier det kommer et søksmål på mange millioner kroner i mangel av utsikter til forlik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TIL SAK: Advokat Hans Kristian Skarpholt sier det kommer et søksmål på mange millioner kroner i mangel av utsikter til forlik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

I forbindelse med at oppsigelsen ble kunngjort denne uka, meldte Askim og Spydeberg Sparebank at både bankens rolle og de faktiske forholdene i den aktuelle saken granskes av BDO, som også skal gå gjennom bankens regler for internkontroll.

- Min klient er skuffet over at banken ikke har avventet granskingen fra BDO. Han forventer at denne vil konkludere med at han ikke har gjort noe ulovlig, som banken ikke har vært kjent med, sa Skarpholt da han formidlet Hvidstens reaksjon på oppsigelsen.

- Flere millioner

Advokaten sier nå at det er duket for neste skritt fra deres side.

- Det er sendt begjæring om forhandlinger. Videre har vi varslet søksmål i mangel av minnelig løsning, altså et forlik, sier Skarpholt til Børsen.

- Hva må til for å oppnå et forlik?

- Det har vi ikke finregnet på, men det er snakk om flere millioner kroner.

- I vesentlig stor grad har de omtalte forholdene vært kjent for bankens styre, styreleder, viseadministrerende direktør eller andre ansatte i banken, og han er derfor ikke å klandre, understreket Skarpholt tidligere denne uka.

Står fast

Marius Parmann, pressekontakt for Askim og Spydeberg Sparebank, ønsker ikke kommentere et varslet søksmål på flere millioner kroner, men gjør klart følgende:

- Styret står fast ved sin beslutning. Videre kommer det til å bli avholdt et møte mellom partene i tråd med arbeidsmiljølovens regler i nær framtid.

Parmann har tidligere presisert overfor Børsen at banken ser på granskingen uavhengig av personalsaken som altså konkluderte med oppsigelse.

- Og fordi det er en personalsak, har vi ikke flere detaljer å gi. Når det gjelder granskingen, er det ventet at denne vil bli konkludert innen utgangen av mars, sier Parmann.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer