Sparket banksjef krever millioner

Søksmålet som den oppsagte banksjefen Rune Hvidsten forbereder mot Askim og Spydeberg Sparebank vil bli på flere millioner kroner.

PÅ DAGEN: Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank måtte gå på dagen. Nå varsler millionsøksmål. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no
PÅ DAGEN: Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank måtte gå på dagen. Nå varsler millionsøksmål. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no Vis mer
Publisert

Banksjefen ble mandag denne uka avskjediget med umiddelbar virkning etter å ha vært suspendert siden 24. november i fjor.

Ifølge børsmeldingen fra banken ble suspensjonen iverksatt «i påvente av nærmere undersøkelser om alvorlige forhold omtalt i media».

Rune Hvidsten mener derimot at de viktigste forholdene i den aktuelle saken har vært godt kjent for banken, og han mener derfor at oppsigelsen er ulovlig.

- Veldig ødeleggende

- Det sier seg selv at dette er veldig ødeleggende for hans karriere og framtidsutsikter. Det er jo en veldig alvorlig handling fra banken å avskjedige ham, sier Hvidstens advokat, Hans Kristian Skarpholt, til Børsen.

I forbindelse med at oppsigelsen ble kunngjort denne uka, meldte Askim og Spydeberg Sparebank at både bankens rolle og de faktiske forholdene i den aktuelle saken granskes av BDO, som også skal gå gjennom bankens regler for internkontroll.

- Min klient er skuffet over at banken ikke har avventet granskingen fra BDO. Han forventer at denne vil konkludere med at han ikke har gjort noe ulovlig, som banken ikke har vært kjent med, sa Skarpholt da han formidlet Hvidstens reaksjon på oppsigelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer