Sparket banksjef truer med søksmål

- Veldig ødeleggende for karrieren og framtidsutsiktene, sier den sparkede banksjefens advokat Hans Kristian Skarpholt.

MÅTTE GÅ: Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank er avskjediget med umiddelbar virkning. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no
MÅTTE GÅ: Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank er avskjediget med umiddelbar virkning. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Banksjefen i Askim og Spydeberg Sparebank er avskjediget med umiddelbar virkning, opplyser banken i en børsmelding.

Rune Hvidsten ble suspendert med umiddelbar virkning fra sin stilling 24. november i fjor, i «påvente av nærmere undersøkelser om alvorlige forhold omtalt i media», heter det i meldingen fra banken.

Hvidstens advokat, Hans Kristian Skarpholt, sier at han råder sin klient til å saksøke banken for ulovlig avskjed.

- Veldig ødeleggende

- Det sier seg selv at dette er veldig ødeleggende for hans karriere og framtidsutsikter. Det er jo en veldig alvorlig handling fra banken å avskjedige ham, sier Skarpholt til Børsen.

Askim og Spydeberg Sparebank opplyser at både bankens rolle og de faktiske forholdene i den aktuelle saken skal granskes av BDO Advokater. Rådgivingsselskapet BDO skal også gjennomgå dagens regler for internkontroll i banken.

- Min klient mener han er ugyldig avskjediget, og han er skuffet over at banken ikke har avventet granskingen fra BDO. Han forventer at denne vil konkludere med at han ikke har gjort noe ulovlig, som banken ikke har vært kjent med, sier Skarpholt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.