Kahoot

Sparket etter metoo-anklager: Saksøker Kahoot

Mannen måtte gå på dagen etter varsler om seksuell trakassering.

METOO-SAK I RETTEN: Kahoot! møter en tidligere arbeidsgiver i retten etter å ha sagt ham opp. Foto: Jil Yngland / NTB
METOO-SAK I RETTEN: Kahoot! møter en tidligere arbeidsgiver i retten etter å ha sagt ham opp. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av august møter en tidligere ansatt ved læringsplattformen Kahoot! sin tidligere arbeidsgiver i Oslo tingrett. Han har saksøkt Kahoot! for ugyldig oppsigelse i november i fjor. Det viser sluttinnleggene, som partene leverer til tingretten før de møtes.

Mannen, som har jobbet i selskapet over flere år, ble sparket på dagen etter flere varsler om seksuell trakassering av kvinnelige ansatte. Ifølge sluttinnlegget til Kahoot! gjelder dette hovedsakelig kvinner med kort tjenestetid i selskapet.

Tøysete og flørtende

Selv mener han at oppsigelsen er «usaklig og urettmessig». Han mener at trakasseringen han er anklaget for er basert på «til dels» usannheter, eller at forholdene er tatt ut av kontekst. I sluttinnlegget står det at atferden hans til dels skyldes ADHD-diagnose og depresjonslidelse, som påvirker væremåten hans.

«Faktum er at han har hatt en tøysete og, til tider, flørtende tone med noen av sine kvinnelige kolleger, uten at disse har vist tydelige nok tegn til å ta dette ille opp. Tvert imot har tonen i flere tilfeller vært gjensidig», står det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.