- Sparket for feil leppestift

En New York-medarbeider hevder hun ble sparket for brudd på leppestift-regler - og krever Norwegian for tre millioner dollar.

LEPPESTIFT-FEIDE: Norwegian har havnet i en leppestift-krangel med en tidligere kabinmedarbeider i USA, som hevder at selskapets regler for leppestift var bakgrunnen for at hun ble sparket i februar i fjor. Her Norwegians nye konsernsjef Jacob Schram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEPPESTIFT-FEIDE: Norwegian har havnet i en leppestift-krangel med en tidligere kabinmedarbeider i USA, som hevder at selskapets regler for leppestift var bakgrunnen for at hun ble sparket i februar i fjor. Her Norwegians nye konsernsjef Jacob Schram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegians omdiskuterte uniformsreglement skaper trøbbel i USA.

Selskapets bestemmelser om bruk av leppestift er bakgrunnen for søksmålet fra en tidligere kabinmedarbeider fra New York.

«Hun fikk sparken I hvert fall delvis for det ulovlige og diskriminerende grunnlaget av sitt påståtte brudd på saksøktes leppestiftpolicy, som saksøkte bare påtvang kvinnelige ansatte», står det i stevningen fra januar i år som nå verserer for en New York-domstol.

For dette krever kvinnen en erstatning på tre millioner dollar.

- Svart leppestift

Mens hun fløy for Norwegian var den tidligere kabinmedarbeideren direkte ansatt i bemanningsselskapet OSM Aviation, som nylig avsluttet sitt samarbeid med Norwegian.

Kvinnen fikk sparken i februar i fjor, etter en flyging til Oslo fra Fort Lauderdale i Florida måneden før. Underveis skal hun ha fått en skrape fra lederen for kabinpersonalet, fordi hun skal ha brukt leppestift i en ureglementert farge.

I oppsigelsesbrevet fra OSM Aviations representant sto følgende:

«Den 16. januar 2019, på flight DY7032, ble det rapportert at du ankom for avhenting med det som så ut som svart leppestift. NN, som du er klar over, er en slik mørk leppestift ikke i tråd med uniformsreglementet.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.